Cpt.Ryan Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Cześć. Mam problem z odpływem klimy, gdy użytkuje ją intensywnie i długo, zaczyna mi się zbierać woda na tunelu srodkowym, i spływa pod dywanik kierowcy i pasażera. Zaglądałem od spod, od strony pasażera, i wyglada jakby tam czegoś brakowało, są jakieś czerwone plastiki, odpływy, i z nich kapie woda właśnie na tunel srodkowy. Macie może zdjecia, i nr katalogowe albo konkretne nazwy części, z których zkłada się cały odpływ od samej klimy, do samego otworu odprowadzającego? Dzieki i pozdrawiam!
Karas3105 Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Miałem ten sam problem. Od spodu ciężko sie dostać do odpływu(tak u mnie bylo). Żeby coś zobaczyć musisz wyciągnąć schowek i jakoś przesunąć część tapicerki podłogi. Nastęnie odkręcasz dwie nakrętki m6(klucz 10) jedna to pestka z drugą problem bo dojścia nie ma. Po odkręceniu demontujesz plastikowy lejek i próbujesz przetkać jakimś drutem lub najlepiej powietrzem z kompresora dmuchnąć w stronę dworu. Po tym trzeba sprawdzić czy od strony nagrzewnicy nie jest zatkane i odetkać. Wypadało by sprawdzić czy czasem nie jest pęknięta obudowa nagrzewnicy albo źle spasowana bo wtedy woda może mieć inne ujście. Następnie wszystko poskładać lecz pierw załączyć klime i obserwować czy woda pojawia sie pod samochodem czy dalej w środku samochodu. Mi taka operacja pomogła i od roku spokój.
Cpt.Ryan Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 A mógłbyś zrobić zdjęcie jak to wyglada od dołu ze strony pasażera? Jakby tak wgłąb kokpitu? Bo wydaje mi się że tam czegoś brakuje, dodatkowo pewnie i tak przetkam te odpływy, na wszelki.Wie ktos może jak zdjąć schowek w wersji USA? Nie ma tej trzeciej srubki po lewej stronie w środku.. i nie mam juz pomyslu gdzie jej szukac :/
Karas3105 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 https://farm1.staticflickr.com/682/21594838482_2ffbd0980b_z.jpgtak to wygląda po odsunięciu dywanika z podłogi. A co do schowka z USA to niestety nie pomogę bo mam zwykły lecz u mnie są dwie śrubki po prawej stronie jak ściągniesz element z boku deski rozdzielczej jedna pośrodku schowka na gorze(schowek otwarty) i dwie z lewej strony przykręcane tak jakby do tunelu środkowego(też w środku schowka).
Cpt.Ryan Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 Oki, no u mnie to wyglada na pewno inaczej, bede miał czas to cykne fote. Co do śrubek to tez zerkne jeszcze raz, moze ktoras przeczylem.Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi