Mizur138 Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 Witam Mam do was pytanie,a dokladniej jak zdjac gorna osłone kierownicy? Niestety mam tam zamontowany wskaznik doladowania a zakupiłem inny i chce go wymienic i musze go usunac z tamtad. Moje pytanie stad ze poprzedni wlasciciel zamontowal tam wskaznik a ja tego nie robilem wiec prosze o pomoc.
car_diag_cork Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) 3 torxy z dołu i wyciągasz osłonę dolną i górną. Nie pamiętam rozmiaru. Poszukaj tematu i wymianie manetki wycieraczek pod pełny FIS, tam jest wszystko opisane łącznie z rozmiarami torxów. Tu masz ten temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/15479-wymiana-przelacznika-wycieraczek-i-odblokowanie-pelnego-fis/ Edytowane 27 Lipca 2016 przez car_diag_cork
Mizur138 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) Dzieki Wielkie. Jeszcze jedno pytanie odnosnie odkrecania,w poradniku widze ze trzeba zrobic nastepujace rzeczy i teraz jest pytanie takie czy podane rzeczy musze wykonywac czy poprsostu moge je pominac i wzasc sie za odkrecanie gornej oslony,bo szczerze mowiac potrzebuja ja tylko zdjac i wymienic. Zanim zaczniemy coś robić trzeba odpiąć klemę od akumulatora. Ja odpinałem z masy. Pierwsza czynność to odkręcenie Airbaga. Wykręcamy dwie śrubki T30 (T27) z tyłu kierownicy. Po ostrożnym wyjęciu aribaga wypięliśmy wtyczkę żółtą z miejca zaznaczonego na drugim zdjęciu. Tym sposobem zszedł cały airbag (kierownica 4-ramienne bez multi) Kolejną czynnością jest odkręcenie koła kierownicy. Dla pewności zaznaczyliśmy markerem położenie koła względem piasty. Edytowane 27 Lipca 2016 przez Mizur138
Kamil-Bex Opublikowano 5 Marca 2021 Opublikowano 5 Marca 2021 Cześć Mazur dowiedziałeś się już czy trzeba demontować kierownicę w celu zdemontowania górnej osłony? Czy można pominąć ta czynność? Pozdr
greg2505 Opublikowano 6 Marca 2021 Opublikowano 6 Marca 2021 13 godzin temu, Kamil-Bex napisał: Cześć Mazur dowiedziałeś się już czy trzeba demontować kierownicę w celu zdemontowania górnej osłony? Czy można pominąć ta czynność? Pozdr Zobacz kiedy oto pytał
Rekomendowane odpowiedzi