bartek1561 Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Witam dzis ogladalem audi z silnikiem BDG 163 konie i moje pytanie jest takie ze jak kolega dodal gazu i jak obroty spadaly to z okolic filtra powietrza pojawial sie dzwiek jakby powietrze skąś lecialo dziwne takie to przypominalo mi to dziwiek jakby z skyline i jak zmiania biegi to jest takie pssy heh czy to jest normalne ? Maly edit to jest taki sam od głos jak na tym filmiku Edytowane 30 Lipca 2016 przez bartek1561
wieczmar Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 W moim BDH jest taki sam swist jak piszesz. Moze niezbyt podobny do tego z filmiku. Jak kupilem moje V6 to sie obawialem ze turbina pada. Sporo sie obszukalem nieszczelnosci itd. Nic z tych rzeczy:) Okazuje sie ze moje zachlanne na powietrze V6 ma dodatkowa dziure wlotowa do obudowy filtra powietrza. Dziura ta prowadzi do blotnika. Zdaje sie ze jak mu malo tlenu z wlotu glownego to doi z tego drugiego szczegolnie jak go depnac. Stad ten swist. Obstawiam ze Twoje BDG ma tak samo - sprawdz.
bartek1561 Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Opublikowano 31 Lipca 2016 Jeszcze go nie kupilem ale czaje sie na nie, temat do zamkniecia wyczytalem ze tak pracuje prawidlowo pracujaca turbina.
Dzesiu Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Właśnie miałem pisać podobny post ale podepnę się tutaj. U mnie jest analogicznie, świszczy turbo ale tak delikatnie, auto nie kopci, nie drży, żadnych nieszczelności nie stwierdziłem a dalej świszczy przy przyspieszaniu ( na postoju tego nie ma). Rozumiem ,że to tak ma być?
lunatic Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Tak ma być u mnnie jest podobnie a wszystko sprawne turbo ładuje 1.3 bara
Rekomendowane odpowiedzi