August 2, 201610 yr Tak jak w temacie z tego co udało mi sie wyczytac to silniki 170 km 2.0 tdi miały pompki simensa czy jeszcze inne miały ?
August 16, 20169 yr w A4 B7 byl to silnik BRD - wlasnie o mocy 170KM. z tym, ze tak naprawde to nie o wtryski chodzi o a o sterownik Siemensa. Ten silnik wyjezdzal z fabryki z wtryskami Siemensa, pozniej one sie notorycznie sypaly i byly wymieniane na Conti (mozliwe, ze jeszcze jakas firma je produkowala). Byla nawet akcja serwisowa polegajaca na wymianie tych wtryskow.
August 17, 20169 yr w A4 B7 byl to silnik BRD - wlasnie o mocy 170KM. z tym, ze tak naprawde to nie o wtryski chodzi o a o sterownik Siemensa. Ten silnik wyjezdzal z fabryki z wtryskami Siemensa, pozniej one sie notorycznie sypaly i byly wymieniane na Conti (mozliwe, ze jeszcze jakas firma je produkowala). Byla nawet akcja serwisowa polegajaca na wymianie tych wtryskow. Continental = Siemens (ci pierwsi kupili drugich) więc nic się nie zmieniło. Umownie się przyjęło, że "piezo-pompki" typu jak w BRD to Siemens, a czy na nich pisze Siemens, VDO czy Continental to nie ma znaczenia. Pytanie z mojej strony trochę z innej beczki (czysto z ciekawości) - czy istnieje opcja zmiany pompek Siemensa na Boscha? Zapewne jedynie z wiązką i z ECU czy się mylę?
August 17, 20169 yr a tego to nie wiedzialem - ale rzeczywiscie Continental kupil Siemens VDO. Jak w ASO mi wymieniali wtrysk to pytalem czy sie znowu posypie a chlop mi odpowiedzial "nie, te juz sa inne, conti" .