Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki silnik 2.0 tdi ma pompowtryski simensa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi: Tak jak w temacie :wink:

z tego co udało mi sie wyczytac to silniki 170 km 2.0 tdi miały pompki simensa czy jeszcze inne miały ?

Opublikowano

w a4 BVA 160 KM

wszystkie 16V w passatach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w A4 B7 byl to silnik BRD - wlasnie o mocy 170KM. z tym, ze tak naprawde to nie o wtryski chodzi o a o sterownik Siemensa. Ten silnik wyjezdzal z fabryki z wtryskami Siemensa, pozniej one sie notorycznie sypaly i byly wymieniane na Conti (mozliwe, ze jeszcze jakas firma je produkowala). Byla nawet akcja serwisowa polegajaca na wymianie tych wtryskow.

Opublikowano

Witam

Jakie były w 2.0 8v BPW ?

Opublikowano

IFLZ8bC.png

Opublikowano

w A4 B7 byl to silnik BRD - wlasnie o mocy 170KM. z tym, ze tak naprawde to nie o wtryski chodzi o a o sterownik Siemensa. Ten silnik wyjezdzal z fabryki z wtryskami Siemensa, pozniej one sie notorycznie sypaly i byly wymieniane na Conti (mozliwe, ze jeszcze jakas firma je produkowala). Byla nawet akcja serwisowa polegajaca na wymianie tych wtryskow.

Continental = Siemens (ci pierwsi kupili drugich) więc nic się nie zmieniło. Umownie się przyjęło, że "piezo-pompki" typu jak w BRD to Siemens, a czy na nich pisze Siemens, VDO czy Continental to nie ma znaczenia.

Pytanie z mojej strony trochę z innej beczki (czysto z ciekawości) - czy istnieje opcja zmiany pompek Siemensa na Boscha? Zapewne jedynie z wiązką i z ECU czy się mylę?

Opublikowano

a tego to nie wiedzialem - ale rzeczywiscie Continental kupil Siemens VDO. Jak w ASO mi wymieniali wtrysk to pytalem czy sie znowu posypie a chlop mi odpowiedzial "nie, te juz sa inne, conti" :D.