wikers Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Witam. Moje auto dopadła bolączka. Po rozgrzaniu (krótka czy długa trasa) podczas stygnięcia (5 i powyżej min.) musi sporo zakręcić żeby odpalić. Zaraz po zgaszeniu i próbie odpalenia, odpala tak samo jak po dłuższym postoju (silnik zimny) od kopa. Już nie wiem co z nim nie tak. Auto stoi już tydzień u mechaników i też nie mogą dojść co jest grane. Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem, może już ktoś przerabiał taki temat.
POWER-KRIS Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zdejmij wtyczkę z czujnika temperatury cieczy, jak zacznie zapalac to uszczelniacze pd do roboty lub korekcja dawki startowej. Sprawdź błędy bo może ogólnie padł czujnik temperatury.
wikers Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zdejmij wtyczkę z czujnika temperatury cieczy, jak zacznie zapalac to uszczelniacze pd do roboty lub korekcja dawki startowej. Sprawdź błędy bo może ogólnie padł czujnik temperatury. Na vag-u zero błędów. Przy zdjętej wtyczce z czujnika temperatury to samo.
MariuszKK Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Sprawdź kąt synchronizacji rozrządu VCDSem
wikers Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Może i bym sprawdził ale autko pojechało do mechanika i stoi już tydzień. A wczoraj jak dzwoniłem to panowie też nie mają pomysłu co to może być.
jarek920 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Nie gniewaj sie ale silniki AVF sa w miare latwymi do diagnostyki i jak ktos pisze ze jakis mechanik tego nie ogarnia to nalezy zmienic mechanika ,podjedz tam gdzie robia softy tam ci to napewno ktos ogarnie,ps niech ktos sprawdzi rozrusznik i aku bo to podstawa w tdi i zdazaja sie przypadki ze na goracym silniku rozrusznik nie daje rady
lukasz51237 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zrób logi jak możesz, to też dużo mówi o silniku.
POWER-KRIS Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Właśnie, podstawa to aku i rozrusznik. Na ucho może kręcić dobrze ale te 250 - 280 obr/min może nie wykrecac i zonk na ciepło.
wikers Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 aku jest dobry, rozrusznik też, silnik po rozgrzaniu, wyłączeniu i natychmiastowej próbie pali od kopa tak samo jak na zimnym. Ale po chwili postoju po rozgrzaniu już go trzeba dłuższy czas kręcić. Czasami dopiero za drugim razem odpala.
nik23 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Wywala kope dymu po odpaleniu po takim długim kreceniu? Siwego gryzacego? Filtr paliwa wymienić. Na tym zaworku na filtrze tzw ogrzewacz wymienić oringi. Pompke w baku słychać? Logi 13 23 004
wikers Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Auto wróciło z Diagtronika. Sprawdź kąt synchronizacji rozrządu VCDSem Tak na szybko podpiąłem Vag-a kąt 0,0 : -0,6. Wywala kope dymu po odpaleniu po takim długim kreceniu? Siwego gryzacego?Filtr paliwa wymienić. Na tym zaworku na filtrze tzw ogrzewacz wymienić oringi.Pompke w baku słychać?Logi 13 23 004 Pompke słychać. Filtr i zaworek wymieniłem jeszcze przed wstawieniem do mechaników.
nik23 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 I jak jest jakaś poprawa? Znaleźli cokolwiek?
Rekomendowane odpowiedzi