schiller Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 panowie mysle nad jakims dyskretnym oswietleniem mojego bagaznika. mailo by to przede wszystkim praktyczne zastosowanie ale malutka optyczna poprawka nigdy nie jest zla. chodzi mi tu po glowie jakas cieniutka rura neonowa zalozona dookola glosnika. teraz jeszcze kwestia koloru. niebieski raczej odpada, za bardzo "oklepany", czerwony pasowalby do koloru furki ale wiadomo czerwone swiatlo jak sie kojazy :twisted: wiec moze bialy? ogolnie nie lubie stylu Las Vegas wiec nie wiem czy to jest do konca dobry pomysl. czekam na wasze sugestie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85707a157978c750.html
Gość spedyt Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Białe światło odpada bo to nie ma wyglądu :twisted: Jeżeli czerwony Ci się źle kojarzy to proponuje pomarańczowy A nie powinno to być w stylizacji?
schiller Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Opublikowano 19 Lutego 2007 A nie powinno to być w stylizacji? no w sumie moglo by tam byc. najwyzej jakis zielony to przeniesie. albo mnie czekam na kolejne opinie.
wustyle Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 czerwony jest najzajebistszy w mojej A4 jest caly pakiet oswietleniowy - po prostu wszedzie lampki (oprocz tych zwyklych bialych pod nogami kierowcy i pasazera reszta to czerwone) super to wyglada
schiller Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Opublikowano 19 Lutego 2007 ultra czy poprostu o kolor ci chodzi? jesli o kolor to nie zabardzo bo jak juz mowilem nie chce robic "odpustu" [ Dodano: 19-02-2007, 21:04 ] czerwony jest najzajebistszyw mojej A4 jest caly pakiet oswietleniowy - po prostu wszedzie lampki (oprocz tych zwyklych bialych pod nogami kierowcy i pasazera reszta to czerwone) super to wyglada to jesli moglbym prosic o jakas fotke?
krykus Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 pomysl na podswietlenie super, ale w basie :smile: to jusz oklepany temat i kazdy kto ma skrzynke to ineon w nim jest, nie lepiej cosik innego morze po bokach 20 centymetrowe pod plastikiem rzeby nie razilo a swiatlo rozejdzie sie po calym bagazniku, z widocznymi mocniejszymi strumieniami po bokach, a na skrzynie mozna dac lekkie matowa swiatelko.{lekkie tzn delikatnie swiecace zeby nie zaklucic tych bocznych, a zeby basik byl widoczny}
schiller Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Opublikowano 21 Lutego 2007 no w sumie cos w tym jest. dobra rada. tylko dalej nie wiem jaki kolor. a wlasnie wustyle masz juz te fotki?
wustyle Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 a nie mam w morde, wszystko mi sie pojebalo oczywiscie wszystko jest podswietlone na czerwono, natomiast swieci sie na bialo:) (u know what I mean?) i tez jest ekstra krykus ma niezly pomysl
schiller Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Opublikowano 22 Lutego 2007 (u know what I mean?) no :frown: moze jakies fotki wrzucisz?
adadur Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zapodaj jakieś diody lub żaróweczki diodowe - może pod czujnik otwarcia klapy bo inczej tam świato niepotrzebne.kolor podświetlnienia tylko czerwony!!!
krykus Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 po przerwie wracam. Mysle ze kolor moze byc czerwony, ale musi byc w miare jasny inaczej bedzie kiepski rezultat. Poniewaz ciemne swiatlo nie bedzie sie rozchodzic po bagazniku tylko bardziej sie skupi w miejscu mocowania. a na skrzynie jakias delikatna zielen . Ja bym ori oswietlenie wywalil calkiem, a skupil sie nad tym co opisalem. Ja sie przymierzam do takiego tylko w sedanie, ale też montuje po bokach. Nie piszcie o zdjeciach bo to narazie faza projektu( czasu i kaski brak :twisted: )
schiller Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Opublikowano 22 Lutego 2007 a co myslicie o takich? po jednym na kazdym boku? http://moto.allegro.pl/item168150438_neony_jakich_jeszcze_nie_bylo_czerwony_gratisy.html albo takie czerwone jednak dookola tej tuby http://moto.allegro.pl/item166361160_nt2_neon_sztywny_2mm_rozne_kolory_super_tuning.html
wustyle Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 kurcze ja nie przepadam za takimi gadzetami ale chyba 1 lepsze
schiller Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Opublikowano 22 Lutego 2007 ja tez nie lubie choinek ale jak juz mowielm to mialoby byc dyskretne oswietlenie
wustyle Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 no to dyskretnie 1 cos mi w dwojce nie pasuje sztywny-plastyczny neon '-)))))
schiller Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Opublikowano 22 Lutego 2007 masz racje. tez jestem za pierwszym rozwiazaniem. jesli w ogole
jay_zzA4 Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam. Nie zebym sie wtracal, ale te neonki co poslales link. Szczerze odradzam Ci kupno takich neonow, znajomy raz sobie kupil cos takiego, i powiem szczerze jak to zobaczylem hehe tragedia. Fakt moze to i wygladalo na neon, ale jakos wykonania, i to ze swiecilo to tylko na bokach, bo tam znajdowaly sie diody, potwierdza ze lepiej zaplacic wiecej. Ale co sie dziwic jak to ludzie w domu robia i potem sprzedaja na allegro jakby to bylo niewiadomo co :/ Jezeli juz chcesz oswietlenie do bagaznika, tak jak kolega mowil jakies dwa neonki po bokach, to proponowalbym normalne swietlowki, jak np montuja w podwietleniu kompa, one tez sa na 12 V wystarczy tylko przerobic wtyki. A napewno bedziesz bardziej zadowolony. Szczerze odradzam zakupch taki, i podobnych niby neonow :/
Rekomendowane odpowiedzi