Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B7 Avant 1.8T quattro S-LINE RS6 18 (strona 3)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek zimy wpadł długo wyczekiwany setup letni :grin: ronal 4x8j 18' ET43 w idealnym stanie czyli tak zwane łopaty na nowiutkich letnich oponach w rozmiarze 225/40

Tył trochę usiadł, bo dociążony felgami - ale mimo wszystko siedzi niżej od przodu. Planuje założyć talerzyki od a4 b5 żeby się wyrównało, ktoś coś? Chętnie odkupię

Dc7kDfA.jpg

dIAiRF8.jpg

Opublikowano (edytowane)

Jako talerzyki to polecam Kyb SG-700 :) 

Edytowane przez kopek157
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kopek157 napisał:

Jako talerzyki to polecam Kyb SG-700 :) 

Dobrze wiedzieć, w końcu jakas konkretna odpowiedź :) Mierzyles może przed i po ile usiadło? Zależy mi, żeby przód stanął na równi z tyłem i zastanawiam się, czy talerzyki wystarczą.

Swoją drogą, to normalne że 1BE tak ma? Już kilka aut widziałem i na każdym podobnie to wyglądało. Kwestie techniczną bym wykluczył, bo w lipcu robiłem przegląd i ścieżkę zdrowia - zawieszeniowo wszystko ok, amory lux i luzów brak. Widziałem na allegro sprężyny weiteca za śmieszna kasę, ale nigdzie nie znalazłem danych katalogowych jakie obniżenie dają w stosunku do mojej zawiechy.

Edytowane przez d3jv
Opublikowano
W dniu 7.08.2016 o 15:19, d3jv napisał:

Dwa strzały z hamowni, które mi się wczoraj zapodziały i nie wrzuciłem.. Jutro będzie wiadomo ile auto ma koni, wtedy też wrzucę zdjęcia wykresów z poprzednich pomiarów (bezpośrednio po zakupie, wymianie części, chipie etc). :)

IpgGkT8.jpg

Y6gNh5r.jpg

Cześć, 

Możesz napisać dokładne dane ile KM i Nm auto zyskało po chipie? Odczules duża różnice pomiędzy serią a po chipie? No i ciekawi mnie jeszcze czy robiłeś samego chipa czy wymieniałes jeszcze dodatkowo jakieś graty? 

Opublikowano
55 minut temu, rafiki5 napisał:

Cześć, 

Możesz napisać dokładne dane ile KM i Nm auto zyskało po chipie? Odczules duża różnice pomiędzy serią a po chipie? No i ciekawi mnie jeszcze czy robiłeś samego chipa czy wymieniałes jeszcze dodatkowo jakieś graty? 

Jest w tej chwili seria z większym doładowanie, zmienione parę map na krzyż. Wykresem konkretnym nie dysponuje, pasowałoby podjechać na dynometa i zobaczyć, ale nie mam na to jakoś parcia. W dziale chiptuning szukaj 1.8t bfb, jest dużo wykresów aut po samym programie, lub program + dp i inne.

Opublikowano

Fajne autko. Sam przymierzam się do kupna, ale mało jest egzemplarzy 1.8t z quattro i fajnym wyposażeniem :/

Opublikowano

fajnie temat się kręci :)
Sam mam b7 1.8t Q więc jeszcze bardziej mnie wszystko interesuje :D

Jak odczucia po chipie? Te kilkanaście kucy i Nm są w miarę odczuwalne?

Opublikowano
4 godziny temu, jolley napisał:

fajnie temat się kręci :)
Sam mam b7 1.8t Q więc jeszcze bardziej mnie wszystko interesuje :D

Jak odczucia po chipie? Te kilkanaście kucy i Nm są w miarę odczuwalne?

Różnica odczuwalna, trudno mi coś więcej napisać bo auto początkowo nie trzymało katalogowej serii - zostało do niej przywrócone i od razu chip. Apetyt rośnie w miarę jeżdżenia, więc teraz chciałoby się żeby było troszkę 'lepiej' :grin:

Opublikowano

Auto jest aktualnie na sprzedaż..

Ze względu na problemy zdrowotne i operacje jestem zmuszony przesiąść się na coś wyższego, w automacie ? W ostatnim czasie wymieniony filtr paliwa (poprzedni miał problemy z wbudowanym regulatorem ciśnienia), oraz ogarnięcie blacharki (korozja pod listwami i błotnika przedniego). Posiadam dokumentację zdjęciową z procesu naprawy, jak najbardziej do wglądu dla zainteresowanych.

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to proszę o kontakt na priv - podam numer telefonu, bez problemu udzielę wszystkich informacji.

TetnIJE.jpg

AiukwFA.jpg

HXy5VaL.jpg

7vevEO9.jpg

FmAgEjS.jpg

iet53JW.jpg

dkA52wI.jpg

Opublikowano

Samochód sprzedany, teraz będzie krążył po mazowieckim :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...