patricoo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć Mam problem ze swoją audi po rozgrzaniu silnika cięzko wchodzą biegi i przy prędkości ok.120km/h słychać dziwny dźwięk (wycie). Dzieje się to tylko gdy dotykam gazu. Za zimnym silniku tego nie ma biegi wchodzą delikatnie i żadnego wycia nie słychać. Może ktoś miał podobny problem i pomoże mi w tym przypadku. Dodam że autko to 2.5 tdi (aym) Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez patricoo
zelek2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Ja miałem tak kolego ze jak się rozgrzało auto to przy dodawaniu gazu wyło delikatnie, później juz coraz bardziej nawet na zimnym głośno wyło i okazała sie skrzynia, coś tam sie posypało w środku. Wymieniłem skrzynie i wszystko ucichło
patricoo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 No to nie tani scenariusz mnie czeka.. Dodam jeszcze ze hdy auto sie rozgrzeje to strasznie klekocze a jak zimny to cichutki Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
zelek2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 NO ja kolego z rok jezdziłem z wyciem, na początku delikatnie, ale później juz naprawdę denerwowało. Kupiłem używaną skrzynie za 500 zł, plus wymiana z 300. i jak narazie śmigam juz z pół roku i nadal cisza Może szklanki do wymiany jak klekocze,moze też być wałek rozrządu, ale lepiej podjechac do mechanika niech zerknie
patricoo Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Czytalem gdzieś ze z klekotaniem to moze byc zle ustawiony kąt wtrysku czy to prawda ? W sumie zdaje mi sie ze po wymianie rozrzadu auto zaczelo klekotac wiec mogli ustawic zly kąt... Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
zelek2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 No jeżeli po wymianie rozrządu tak się zaczeło dziać to goń do mechaników z reklamacja i niech patrzą co się porobiło
Rekomendowane odpowiedzi