michal6060 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Witam,potrzebuję porady. Mam zamontowany sterownik centralnego zamka z pilota. Działało wszystko ok do pewnego czasu Kierunkowskazy sygnalizują tak jakby zamykał i otwierał, ale drzwi się nie ryglują. Baterię zmieniłem i jest to samo. Patrzyłem na centralkę i wszystkie kable są podłączone.Macie pomysły co to może być?Pozdrawiam
marcin_franz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Bezpieczniki całe? A zamykanie z kluczyka działa? Skoro to dokładana centralka, to może coś się w niej posypało.
michal6060 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Bezpieczniki całe? A zamykanie z kluczyka działa? Skoro to dokładana centralka, to może coś się w niej posypało. Bezpieczniki ok, z kluczyka też zamyka. Podpiąłem nową centralkę, kable dokładnie tak samo jak w starej, nie kombinowałem z innym podłączeniem, bo na tym się nie znam, dalej nie zamyka.
marcin_franz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 A nowa i stara są takie same?
tfk83 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Weź próbnik samochodowy i po kolei zwieraj do masy piny z wtyczki sterownika zamka. Na jednym pinie powinien zamknąć a na drugim otworzyć - najczęściej dwa białe kable. Sprawdź też czy dwa żółte przewody masz podłączone do masy - czarny kable w sterowniku.
Rekomendowane odpowiedzi