bobx Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam. Moje auto 1.8 agr + lpg stag4 Objawy: Jak jest bardzo gorąco, lub jade w dłuższą trase to najnormalniej jak zgasze silnik to nie moge odpalic auta. Poczekam 15-60 minut i autko odpala normalnie. Jak nie gnałem po autostradzie to po 500km i było chlodniej to 500 km odpalił normalnie. Po 100 na autostradzie i gorąco po zgaszeniu przymusowa pauza 30minut. W czasie jazdy żadnych objawów Jak nie moge odpalic pali sie kontrolka epc Błedy na vagu: 17544 Mieszanka za bogata strona 1 - regulacja długoterminowa - wolne obroty brak osprzętu / nie związany ze sprzętem 16705 Czujnik obrotów silnika - zakres/możliwości brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 16706 Czujnik obrotów silnika - brak sygnału brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 17645 Obwód wtryskiwacza cylindra 1 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 17647 Obwód wtryskiwacza cylindra 3 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 17648 Obwód wtryskiwacza cylindra 4 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 17646 Obwód wtryskiwacza cylindra 2 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY Raczej pytanie czy mam gonic do swojego mechanika, czy do gazownika ?? Przepraszam za "ogonki" w pisowni defekt laptopa Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez bobx
rhinbac Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Czujnik obrotow silnika moze jest wadliwy, po nagrzaniu silnika nie zczytuje sygnalu, pomysl nad tym, ale niech sie jeszcze wypowiedza osoby majace wieksza wiedze.
bobx Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziekuje za POMOC. Dla potomnych: Wykasowałem błedy. Problem powrócił. Został jeden błąd : 16706 Czujnik obrotów silnika - brak sygnału brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY Diagnoza w ciągu sekundy u mechanika: Do wymiany: CZUJNIK POŁOŻENIA WAŁU Dziekuje za pomoc i pozdrawiam Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez bobx
Rekomendowane odpowiedzi