seebol Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Witam jechalem ostatnio kolegi A3 8L spodobalo mi sie podswietlenie wskazowek licznika bez podswietlania blatu po przekrenceniu zaplonu , moje pytanie czy da rade zakodowac cos takiego w mojej A4 B5 FL , znalazlem wpis z B6/B7 ale tam inaczej jest Adres 17 - Instruments 10 - Adaptacja --> kanał 19Tutaj ustawiamy kodowanie wg swojej konfiguracji.?xxxx: Illumination Option0 - Needle and Scala only active at 'Light on"1 - Needle already active at 'Ignition on'2 - Scale already active at 'Ignition on'3 - Scala (2. Map) and Needle at "ignition on" active i w A8 D2 Aby aktywować tą opcję, należy VAG-iem połączyć się ze sterownikiem Instruments, następnie wybrać Adaptację, kanał 19. Zmiana podświetlenia następuje po zmianie pierwszej cyfry w kodowaniu. Dostępne opcje: 0xxxx - podświetlenie tarcz i wskazówek tylko po włączeniu świateł 1xxxx - wskazówki świecą zawsze, tarcze po włączeniu swiateł (ta opcja jest domyślnie ustawiona) 2xxxx - skala świeci zawsze, wskazówki po włączeniu świateł 3xxxx - wskazówki i skala świecą zawsze (niezależnie od świateł) ktos cos patrzal czy da sie to zrobic ?? Z gory dzieki
Fazii Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 W a4 b5 nie da rady bez ingerencji w płytę główną Ewentualnie w poliftowych a6( z ringami)
Banan Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 lub A3 8L w rocznikach 2002-2003 i taka ma kolega pewno
seebol Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Dzieki panowie , a wymiana licznika z a6 wiaze sie z wywaleniem immo ? i czy moge zalozyc z fisem pelnym do siebie bo mam tylko co pokazuje mi temperature
Banan Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Nie immo powinno dać się zaadaptować. Co do wymiany to są już tematy na forum.
Fazii Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zegary a6 nie bedą w pełni funkcjonalne w b5, poza tym trzeba rzeźbic regulację podświetlenia i edytować wsad pod zbiornik paliwa
seebol Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ok to dam sobie spokoj z tym dzieki
Radoslaw_813 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ok to dam sobie spokoj z tym dzieki Witam. Panwie a ja mam pomysł jak to ogarnąć bez ingerencji w płyte Ale troszkę trzeba po modzić Mój pomysł to: 1.zakup licznika z angola passat b5, golf 4, lupo etc. tylko że z białymi wskazówkami np.http://olx.pl/oferta/passat-b5-licznik-zegary-1-9-tdi-afn-zielone-podswietlanie-mfa-CID5-IDeQ8MT.html#45a69ad0eb oczywiście to przykład angliki po 40-50 można wyrawać 2. i łady zestaww zależności jak ma być podświetlane http://lediker.pl/podswietlenie-przezroczystych-wskazowek-licznika,432,110.html 3. wpinam się do kostki przy stacyjce wiadomo - masa + szukam na którym kabelku pojawi się po przekręceniu kluczyka I wszystko działa pięknie co wy na to ????? Jak zrobi podeśle foto, ale na razie słabo z czasem. teraz wleciał mod na światła mijania Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi