Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi a4 b7 zgaslo i nie chce juz zapalic...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podczas jazdy do pracy auto zgaslo i od tej pory nie chce zapalic a to juz 2 miesiace :(

Wymienilem juz vacum pompe i komputer (bo tak mowil mechanik), nie ma wogole napiecia na wtryskach komputer nie zapisuje zadnych bledow... prosze o pomoc

dzieki z gory

Opublikowano

Trochę mało faktów napisałeś. Kręci rozrusznik? Chce zagadać czy tylko kręci? Rozrząd cały? Co jeszcze sprawdziłes?

Opublikowano
  • Autor

Trochę mało faktów napisałeś. Kręci rozrusznik? Chce zagadać czy tylko kręci? Rozrząd cały? Co jeszcze sprawdziłes?

Witam

Rozrusznik kreci...pomoc drogowa podczas holowania powiedziała ze to cos z układem paliwowym (auto pali na plaku)nie ma w ogóle napięcia na wtryskach. Rozrząd był wymieniany jakieś 20 tys. temu mechanik sprawdzał wtryski to znaczy zamieniał je i dalej nie pali. Musze dodać ze mam wycięty DPF i wgrany program dlatego tez kazał mi wymienić komputer.

Opublikowano

Na wstępie sprawdź ciśnienie paliwa i napisz jakie jest. Sprawdź też wiązkę od pd przy głowicy.

Opublikowano

Pozwole sobie podpiąć pod temat...otóż mam podobny problem:

Witam. Jestem posiadaczem Audi 2.0 TDI BLP 2005 R. Od kilku dni miałem problem z uruchomieniem silnika..otóż musiał dłużej pokręcić aby odpalił. W czasie jazdy raz na jakiś czas wyczuwalne było lekkie szarpnięcie jednak po przetasowania wszystko ustawalo. Dziś niestety nie mogę już odpalić auta. Kręci długo i w ogóle nie zaskakuje.. sprawdzilem pompę paliwa...wszystko ok..tzn podaje paliwo.. sprawdzilem też podajac paliwo pompujac ręczna Gruszka...niestety bez efektu. Próbowałem odpalić samochód używając też Plaka..podałem go trochę w dolot powietrza i po pewnym czasie samochód odpalił. Chodził normalnie przez dłuższą chwilę...wydawało się że wszystko jest ok ( cały czas pompujac paliwo ręcznie ) jednak po zgaszeniu silnika auto nie chce nadal samo odpalić bez Plaka, lub też z nim.. stąd moje pytanie czy możliwe jest aby problem leżał we wtryskach? Jak najłatwiej mógłbym to sprawdzić?
Czy jeśli problem leżał by w stronie wtryskow...gdzie dokonać zakupu najlepiej ewentualnie czy można je zregenerować? Bo coś kiedyś slyszalem że w tej wersji silnika BLP wtryski nie da się poddac regeneracji...czy to prawda?

Opublikowano

Podepnij pod kompa powinno coś pokazać. To że podaje paliwo nie znaczy ze jest odpowiednie ciśnienie.

Opublikowano

W silniku mam zdjęta plastikowa pokrywę zaworów...czy mimo to mogę sprawdzić silnik komputerem czy muszę to z powrotem dokręcić?

Jakie ciśnienie powinna dawać pompa paliwa?

Rozumiem że w.tym.silniku są dwie pompki paliwa...jedna elektryczne przy zbiorniku, a druga mechaniczne przy silniku...mam rację?

Czy komputerem da się sprawdzić oby dwie pompy?

Opublikowano
  • Autor

Na wstępie sprawdź ciśnienie paliwa i napisz jakie jest. Sprawdź też wiązkę od pd przy głowicy.

Pompa paliwa zostala wymieniona. Jaka wiązkę mam sprawdzić przy głowicy (jestem laikiem) ??

Opublikowano

Wiązkę od pompo wtrysków.

Opublikowano
  • Autor

Wiązkę od pompo wtrysków.

Problem z tym ze od komputera nie wychodzą żadne prądy na wtryski dlatego tez zmieniłem komputer a tu dalej nic może dlatego ze zrobiłem klona?

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem Audi 2.0 TDI BLP 2005 R.

maciek016 coś pokręciłeś. BLP to motor benzynowy,dokładnie 1.6 FSI ;)

Edytowane przez Rabbi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem Audi 2.0 TDI BLP 2005 R.

maciek016 coś pokręciłeś. BLP to motor benzynowy,dokładnie 1.6 FSI ;)

kurcze to może BLB...pokręciłem coś

Opublikowano

Sprawdź czy jest zasilanie bezpośrednio na pinach ktore wychodzą z kompa. Jeśli tak to następnie sprawdź wiazke która idzie od ecu do głowicy i ta która kest w głowicy.

Przekaźniki pod ecu wszystkie sprawne?

Opublikowano

A sterownik widzi obroty silnika ? Może czujnik położenia wału / wałka padł

Nie było pytania bo nie doczytałem że na plaku pali...

Edytowane przez Horneth

Opublikowano

Sprawdź czy jest zasilanie bezpośrednio na pinach ktore wychodzą z kompa. Jeśli tak to następnie sprawdź wiazke która idzie od ecu do głowicy i ta która kest w głowicy.

Co potrzebuje do sprawdzenia zasilanie? Jestem laikiem więc nie powiem czy przekaźniki pod ecu są sprawne...
Opublikowano
  • Autor

Nie ma napiecia na pinach ktore wychodza z komputera. Przekazniki sa sparawne i co teraz? Znaczy ze komputer walniety?

Opublikowano

Nie ma napiecia na pinach ktore wychodza z komputera. Przekazniki sa sparawne i co teraz? Znaczy ze komputer walniety?
hurling a czy u Ciebie przy odpalaniu rozrusznik kręci i raz na jakiś czas coś na ułamek sekundy chce załapać ale nie daje rady? I czy po odpaleniu z Plaka wszystko chodzi ok...ale później bez Plaka znów to samo?
Opublikowano
  • Autor

hurling a czy u Ciebie przy odpalaniu rozrusznik kręci i raz na jakiś czas coś na ułamek sekundy chce załapać ale nie daje rady? I czy po odpaleniu z Plaka wszystko chodzi ok...ale później bez Plaka znów to samo?

Przy odpalaniu rozrusznik kreci ale nie chce zalapac a gdy odpale z plaka to wszystko chodzi a pozniej juz bez nie pali.

Opublikowano

Przy odpalaniu rozrusznik kreci ale nie chce zalapac a gdy odpale z plaka to wszystko chodzi a pozniej juz bez nie pali.

Wcześniej pisałeś że nie ma napięcia sterującego wtryskami, teraz piszesz że po odpaleniu z plaka silnik działa normalnie do następnego zgaszenia , w międzyczasie zamieniasz ECU jak rękawiczki , zakładasz jakieś klony ....

Ja już zgłupiałem, może zacznij opis tego co ustaliłeś i zrobiłeś od początku , na czym polegało to klonowanie, co z immobilizerem w ECU i jak to możliwe że silnik nie sterujący elektrycznie pompkami po odpaleniu z plaka działa normalnie :P

A w ogóle to podłączałeś VAG-a , w sterownikach silnika były lub są jakieś błędy ?

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Wcześniej pisałeś że nie ma napięcia sterującego wtryskami, teraz piszesz że po odpaleniu z plaka silnik działa normalnie do następnego zgaszenia , w międzyczasie zamieniasz ECU jak rękawiczki , zakładasz jakieś klony ....

Ja już zgłupiałem, może zacznij opis tego co ustaliłeś i zrobiłeś od początku , na czym polegało to klonowanie, co z immobilizerem w ECU i jak to możliwe że silnik nie sterujący elektrycznie pompkami po odpaleniu z plaka działa normalnie :P

A w ogóle to podłączałeś VAG-a , w sterownikach silnika były lub są jakieś błędy ?

A wiec: Mechanik po doglebnym sprawdzeniu auta stwierdzil ze moze to byc wina komputera poniewaz wyciagalem DPF i wgrywali mi nowy program, wiec wzialem komputer do Polski, na Alegro kupilem identyczny po czy zawiozlem do kolesia ktory mi wgrywal program bez DPF-a i on zrobil mi klona mojeo starego komputera.Silnik dziala tylko jak pryskam plakiem jak przestaje to gasnie.Najgorsze to ze nie pokazuje zadnych bledow nawet jak odepne wtryski i znowu sprawdze bledy a tam zero.