hispano73 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, Mam ktoś z kolegów jakieś aktualne instrukcje albo opisy tego oprogramowania? Znalazłem w internecie jeden opis w pdf ale już dosyć "sędziwy". LInk do pliku,ktory posiadam jakby ktos potrzebowal http://akcesor.net/pdf/Instrukcja_systemu_VAG_CAN_PROFESSIONAL.pdf Chodzi oto ,że zamówiłem kabelek u skośnookich chyba wersja VAG PRO V5.5.1 CAN BUS+UDS+K-line Scanner(VAG-VCDS and VAS 5054A Competitor), ale przyjdzie niestety bez instrukcji. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez wrclaguna
komoornik Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Jakieś szczegóły? Nie sądziłem że kitajce będą podrabiać polski soft
Tom A4 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 trzeba było kupić ori starszą wersje można kupić za cene chinskiego badziewia
hispano73 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) trzeba było kupić ori starszą wersje można kupić za cene chinskiego badziewia Nie wiem czy ta starsza wersja bylaby dobra do mojego modelu Q5 z 2014/15. Co do ceny to za 45€ napewno nie kupisz ori. Mam tez klona VCDS i do moich "prywatnych zabaw" w zupelnosci wystarcza i chodzi bez problemu takze nie zawsze chinskie jest beeeee.... Jakieś szczegóły? Nie sądziłem że kitajce będą podrabiać polski soft Nie bede podawal linkow ,ale jak w piszesz w wujku google VAG PRO V5.5.1 CAN BUS+UDS+K-line Scanner(VAG-VCDS and VAS 5054A Competitor to zaraz Ci wyskocza info na ten temat.Ceny za kabelek sa miedzy 45-50€ Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez hispano73
Tom A4 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 starsza wersja to tylko obudowa zmieniona soft jest ten sam i na bieżąco aktualizowany no i ori i robi wszystko co ma w spisie co do vcds klon to nie robi wszystkiego co powinien nie wszystkie adaptacje kodowania i inne rzeczy chodzą prawidłowo. Ja jednak stawiam na ori chiny bardzo szybko uczą pokory.
PiterEL Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) A czy orientujecie się czy tym klonem da się programować sterowniki ? Tzn chodzi mi że potrzebuję w nawigacji Z VW Touarega RNS850 odblokować języki menu. Bo nie ma dostępnych Polskiego, Czeskiego i Tureckiego. A w sofcie są i podobno trzeba to Vag Can Pro zrobić. Tak samo w MMI 3G+ nieraz też tak trzeba zrobić, i zastanawiam się czy klonem chińskim to zrobię ? A RNS850 i MMI 3G+ to właściwie to samo. Nawet trym awaryjnego wgrywania softu jest z MMI 3G+ w tym RNS850. Edytowane 3 Lipca 2017 przez PiterEL
Kefiro Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Zależnie od wersji da się, mi w każdym razie działa
PiterEL Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 A możesz pokazać jaki dokładnie masz?
Tom A4 Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Nie warto kupować klona zwłaszcza że ori w używce można kupić za 800 zł, sprzęt w ori godny polecenia w klonie loteria tak jak vcds. Miałem jedno i drugie do testów w klonie i zawsze coś nie działało.
H4mm3R Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Nie warto kupować klona zwłaszcza że ori w używce można kupić za 800 zł, sprzęt w ori godny polecenia w klonie loteria tak jak vcds. Miałem jedno i drugie do testów w klonie i zawsze coś nie działało.Po co używka jak nowy kosztuje 844PLNhttps://www.obd2.pl/index.php?p78,vag-can-professionalWysłane z OP3T
PiterEL Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Ja mam vcds klina sprawdzonego że wszystko działa.
ziomal-84 Opublikowano 30 Listopada 2017 Opublikowano 30 Listopada 2017 Wszystko tzn ? Parametryzacja np BOSE ? Niestety nie Update sterownika też nie. Niestety ale VCDS już jest za słaby do nowych aut.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi