Klawisz-84 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Hej potrzebuje pomocy z takim oto info :-( Jak widać info jest o złym pliku. XML który wybrałem z folderu programu i teraz nie wiem czy mogę wykonać operacje "read Flash" czy przerwać? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Hej potrzebuje pomocy z takim oto info :-( Jak widać info jest o złym pliku. XML który wybrałem z folderu programu i teraz nie wiem czy mogę wykonać operacje "read Flash" czy przerwać? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Spróbowałem i klapa :-( pokazuje mi takie informacje Sprawdzałem na każdym pliku z folderu. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Łukasz13 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Jaki kabel używasz i czy działa on prawidłowo z programem vag?
Klawisz-84 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Chyba mam już odpowiedź. Do nefa używam zwykłego KKL a do vcds-a hex-can.Sytuacja wywarła na mnie upór bo od początku auta nie mogę zrobić logów, nie mogę sprawdzić sterownika silnika w VCDS-ie wywala mi system.Ale sprawdzając błędy pojawiły się w sumie 2:01314 - Engine controlrol module 004 - no signal/communication - intermittenta druga sprawa ciągle mam błąd połączenia z 56- radio i 77-BT :/Po wykasowaniu błędów ten 1 znikł to bardziej błąd przez postój auta z dobre 10-15 min na zapłonie jak robiłem nefmoto na lapku i po tym zamiast przekręcić i od nowa odpalić po prostu odpaliłem i lekko jakby zaniemógł ale odpalił po 2 sekundach.Po kasowaniu i odpaleniu ponownie było wszystko ok oprócz właśnie połączenia z 56 i 77 ;/Prawda jest taka że po zakupie nie działało BT ale sam nie posiadałem wtedy kabla hex pod vcds-a więc nie wiem czy były wtedy błędy ale wyjąłem fotel dostałem się do puszki z Bt i go zresetowałem (wyjąłem wtykę na 10min) i podłączyłem. Po tym zabiegu bt działa, rozmowy idą płynnie itp ale nie mogę wywoływać komend z kierownicy np. radio, telefon itp, rozmawiać owszem ale nic poza tym.Problem logów i nefmoto może wynikać przez jakiś błąd w komunikacji z radiem i BT. Jutro wyjmę fotel odłączę BT i zobaczę czy będę mógł się połączyć z radiem-56.Ps. pytanie mikrofon od bt znajduje się przy lampkach nad głową?? Dzień 2-gi :/ Samo odłączenie BT nic nie dało dalej nie mogłem się połączyć z silnikiem. Czekam na zamówione wyjmaki do radia i wymontuję radio z bt zobaczę co wtedy się stanie ps. najciekawsze że nie mogę połączyć się z modułem 56- radio i 77-telefon czy nawet 19- CAN gateway :/ o adaptacji czy kodowaniu można pomarzyć :/ Tak więc pozostają 2 opcje albo coś uwala między radiem a BT albo będzie tablica do wymiany bo ten błąd wskazuje na nią : 1 Fault Found: 01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285) 49-00 - No Communications Dzień 3 Uparcie i do przodu ;] Wymontowanie BT i mikrofonu + wyjęcie bezpiecznika nic nie dało ;/ Próba wyjęcia radia starymi kluczami do VW też spaliła na panewkach Czekam już tylko na nowe "wyjamki" i po odłączeniu radio ciekawe co będzie Ale dzięki tym próbą padła mi bateria w "scyzoryku" i musiałem wykonać nową adaptacje po zmianie baterii i o dziwo wszystko poszło OK Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Klawisz-84
ziomal-84 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ustaw w nefmoto najniższa prędkość po slow init potem read i pójdzie. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Klawisz-84 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2016 To nic nie da. Wczoraj pojechałem do znajomego i z buta pokazał co się uwalilo :-( Z jednej strony wymiana licznika będzie chyba tańsza niż problem z rns-em. Tylko jak dokładnie zdiagnozować problem z licznikiem? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Łukasz13 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Jesli masz problem tylko odczytem softu to zawsze można wyjąć kompa i odczytać na stole, szczególnie że po odczycie tym progr. u Cb. pewnie skończy się przykrą niespodzianką, nie rozwiązuje to jednak problemu z logowaniem chyba że spróbować popiąć się do linii k gdzieś zaraz przy kompie.
Tom A4 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 kiedyś walczyłem z identycznym problemem w a4 b6 sprawdzone wszystko od a do z dopiero podłożenie drugich zegarów załatwiło sprawę z brakiem komunikacji. Co do samego odczytu stera po obd proponuję zmienić sprzęt na coś pewniejszego lub wylut kości w podstawkę i wtedy odczyt.
Łukasz13 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Akurat przy tym kompie przy poprawnej komunikacji z odczytem czy i zapisem nie ma problemu, lutowanie w tym przypadku sztuka dla sztuki.
Tom A4 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Robiłem już te stery po poprawnej komunikacji i próbie odczytu chińskim sprzętem. Później płacz i zgrzytanie zębów Lutowanie to ostateczność jeśli nie idzie po kablu. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Tom A4
Klawisz-84 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Spoko, sprzęt czy nie sprzęt, tylko jak mogę być pewnym tego że to licznik jest uszkodzony? ps. licznik z 1.6 benzyna b7 będzie dobry? Rozumiem że mam nie przejmować się immo jak coś ? wkładam kręcić kluczem sprawdzić vcds-em połączenie i jeśli okaże się że jet to oznacza padnięty licznik w moim aucie?! Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Klawisz-84
Tom A4 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 podepnij licznik i sprawdź czy jest komunikacja
gumacz100 Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) Witam posiadam podobne obiawy w audi a4 b5 fl 1.8t anb. Jak łączę się przez nefmoto wyskakuje mi to samo co użytkownikowi z pierwszego postu, również posiadam problemy z komunikacją z sterownikiem a mianowicie mogę bez żadnych problemów połaczyć sie z wszystkimi modułami na włączonym zapłonie ale kiedy już uruchomie silnik i chciałbym porobić logi dynamiczne zaczynają się schody co chwilę mnie rozłacza a jeżeli uda mi się zrobić jakieś logi do są po ucinane, nadmieniam że bez problemu mogę robić logi innych aut z grupy vag Edytowane 31 Października 2016 przez gumacz100
Rekomendowane odpowiedzi