Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Multitronic - brak biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zdarzył się dziwny problem.Otóż dojechałem do świateł, zatrzymałem auto(zazwyczaj na swiatłach stoję na D ), i nagle po upływie 2 minut zmienia sie swiatło na zielone, wciskam gaz , a tu ...auto stoi w miejscu nie chce ruszyc???Nie pomaga ponowne wciśnięcie P, a pozniej D??

Musiałem zgasić silnik, odpalić i autko odrazu ruszyło i wszystko dalej było ok?

Dodam jeszcze ,że zadna inspekcja sie nie zapaliła?

Czy wiecie co się dzieje z moja skrzynią multitronic?

POMOCY!!

Opublikowano

w B5 nie było multitroniców, więc chyba masz zwykłego automata...

Opublikowano

zmieniłem juz swoje dane.Od 2 m-cy mam b6 2001 [br]Dopisany: 15 Grudzień 2008, 10:46_________________________________________________Więc czy ktoś mo pimoże?

Opublikowano

za dużo tu się nie da pomóc...możesz poszukaćna forum o adaptacji tej skrzyni, a jak nie pomoże to do dobrego specjalisty trzeba się udać... :kwasny:

Opublikowano

za dużo tu się nie da pomóc...możesz poszukaćna forum o adaptacji tej skrzyni, a jak nie pomoże to do dobrego specjalisty trzeba się udać... :kwasny:

skrzynia potrafi wywalić adaptację sama z siebie lub po dłuższym odłaczeniu od akumulatora... ale ten przypadek jest trochę dziwny.

przy braku adaptacji ruszył by po jakimś czasie a z górki by zjeżdżał mocno do tyłu... ale nie to że w ogóle nie rusza... jednak najpierw zrób adaptację...

Opublikowano

No własnie.

Niby wszystko jest ok,auto nie cofa sie do tyłu, normalnie zmienia biegi ,cicho pracuje...

Jak dla mnie , to może to być wina elektryki, poniewaz po wyłączeniu i właczeniu stacyjki wszystko wraca do normy.[br]Dopisany: 15 Grudzień 2008, 11:47_________________________________________________Czy ktoś się orientuje ile kosztuje adaptacja?

Opublikowano

No własnie.

Niby wszystko jest ok,auto nie cofa sie do tyłu, normalnie zmienia biegi ,cicho pracuje...

Jak dla mnie , to może to być wina elektryki, poniewaz po wyłączeniu i właczeniu stacyjki wszystko wraca do normy.[br]Dopisany: 15 Grudzień 2008, 11:47_________________________________________________Czy ktoś się orientuje ile kosztuje adaptacja?

no co Ty... nic nie kosztuję...chwilę czasu - poszukaj instrukcji na forum...

a może zaczynasz mieć problem ze sterownikiem od skrzyni...coś tam z lutami jest nie tak... poszukasz to też instrucję znajdziesz