SWL1990 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Witam posiadam Audi A4/B7 rok 2006. 1.8T Multitronic. Pewnego dnia jadąc w duży deszcz, zaczeła mi ściekać woda do środka od strony kierowcy, dokładnie przy pedale chamulca tam gdzie można położyć swodobnie nogę. Po jakimś czasie zauważyłem że jest mokro pod dywanikiem. Na drugi dzień zauważyłem że, w suchy dzień zaczeł mi chodzić same wycieraczki których nie mogłem wyłączyć po chwili usłyszałem syczenie i czułęm i widziałęm dym po tym jak wyjąłem kluczyki ze stacyjki wszystko zgasło i kompletnie nic mi nie chodzi NIC A NIC padłada cała elektryka. PROSZĘ O POMOC !!!!!!! Edytowane 7 Września 2016 przez SWL1990
MaTeo85 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 zlokalizuj co się spaliło, skąd ten dym się ulatniał... zdemontuj co się da dla lepszej wentylacji i wysusz auto na początek. Oczywiście odłącz Aku i pozalewane wtyczki żeby dobrze wyschły. I zlokalizuj skąd się lała woda...
SWL1990 Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) hmmm myslę że, mogło sie dostać kanalikami odpływowymi może zapchane i sie przelała woda do środka, dymilo sie w okolicach bezpiecznikow, co pozalewane nie widze ale widzialem skapniety plastik Edytowane 7 Września 2016 przez SWL1990
GreGoriO Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) zatkane odpływy pod akumulatorem to jedno a nieszczelna obudowa komputera to drugie. dymiło ci najpewniej z przekaźników w podszybiu. Bo MUSIAŁY pracować w wodzie! Żeby doraźnie jeździć musisz je wysuszyć i oczyścić. Problem częsty i szeroko opisane są rozwiązania. zdejmij lewą wycieraczkę, odkręć obudowę komputera i zobacz co tam w środku się dzieje. wysusz i zobacz które przekaźniki musisz kupić.... więcej szczegółów znajdziesz w podobnych wątkach jak twój..... Edytowane 7 Września 2016 przez GreGoriO
krzysiekml Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 zerknij pod obudowę ecu i do mce (moduł centralnej elektroniki) jak leciała woda przez obudowe ecu to i leciało po mce sprawdz bezpieczniki
kdawid Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 jak miałeś już wodę pod nogami kierowcy to podnieś też wykładzine i zobacz co się pod nią dzieje, jak tej wody było dużo to pewnie zalała tez oduł komfortu który jest pod nogami kierowcy
MaTeo85 Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 moduł komfortu teoretycznie w miare szczelnej skrzynce jest ale wiadomo jak bywa. Ogólnie na początek najpierw rozkręć co możesz i powyciągaj kostki z gniazd i wysusz dobrze auto i instalacje a dopiero później próbuj cokolwiek reanimować i sprawdzać
SWL1990 Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 dzisiaj porozkrecalem co sie da. 1 - okrecilem podszybie i doszedlem do ecu w sordku bylo sucho a niedokrecona byla jedna srobka od obudowy i tam sie najwidoczniej wlewalo do srodka... sa osniedziale duzo bezpieczniki pod kierownica tak jakby byla tam woda... pod fotelem kierowcy tez jest wilgotna tam gąbka ale nie wydaje mi sie zeby cos tam zalalo...
Rekomendowane odpowiedzi