Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Smartphone Interface ASI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey,

niestety muszę wyjechać z wawy na kilka dni...

Mogę być we czwartek, 3.08.2017 pod Stadionem albo w kolejny wtorek.

Pozdrawiam,

Art

Opublikowano

Dla potomnych problemem było to , że w teflonie iphone musi być włączona fukncja Siri ( komunikaty głosowe )

Wtedy zarówno na 1 i 2 porcie usb odrazy odpala sie Carplay

Pozdrawiam

Hubert

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

nie koniecznie arturo - kabelek pewny to ten który ma certyfikat iplle a taki możemy dostać już za 40-50 zł :) lub taki który ma wbudowany czip taki dostaniemy już za 35 :) czip dla tego żeby nie wywalało nam przy następnym sofcie akcesorium niekompatybilne :)

Opublikowano

Każdy kabelek Lightning musi mieć chip'a :)

Widziałem sporo "tanich" kabelków z nadrukiem MFI ("made for iPhone"), tyle że nigdy takiego certyfikatu Apple nie daje bez nadruku laserowego, a ten kosztuje :P

...dlatego w sytuacji krytycznej warto kupić oryginał :D

Opublikowano

nie zgodze sie !!!!!!  zapraszam do mnie do sklepu zaprezentuje polecę  i wszystko w temacie :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Nic Vagiem nie ruszysz w tym aucie są inne metody po USB-Enthernet

Opublikowano

Ok nie dociekam - to co dla mnie ważne - czy naruszam gwarancje, czy wymaga to jakiegokolwiek montażu/demontażu no i koszt...orientacyjnie ;)

Opublikowano
57 minut temu, Pietka napisał:

Jeszcze nie mam - bo samochód w produkcji ;) Ale z tego co kojarzę w tej wersji z MMI + masz dwa porty USB + AUX

Jestem tego ciekawy ponieważ na testach miałem wersje z MMI+ i z jednym portem USB do którego nie mogłem podpiąć pendriva. Przy zwrocie zapytałem o to i sprzedawca powiedział mi, że ten port służy tylko do ładowania telefonu (nie ma połączenia z MMI) i żeby podłączć pendrive trzeba mieć Audi Music Interface (który jest zawarty na przykład w Audi Smartphone Interface) i wtedy są dwa porty USB w podłokietniku.  

Deniro, możesz jeszcze potwierdzić kwestie z portem USB?  czy trzeba coś tutaj modyfikować?

Edytowane przez proarnes

Opublikowano

A to przyznam ze nie wiem w takim razie na 100% ;) Moze Deniro potwierdzi - dla mnie akurat było to średnio istotne - ładowanie telefonu dość ważne ale możliwość przesyłu muzyki już mniej - moje potrzeby sa gdzieś indziej ;)

Opublikowano

Temat zaczęty w innym wątku ale postanowiłem założyć osobny temat - Jak to jest z portami USB (np. do podłączenia pendriva z muzyka)?  Ze strony Audi wynika, że taką możliwość daje Audi Music Interface.

Czy pakiet Technology, który zawiera MMI+, posiada taką funkcjonalność? 

Opublikowano

po co AMI jak w aucie jest BT i telefon jest widoczny w Media jako źródło dźwięku? 
ja mam AMI ale nie korzystałem z tego nigdy bo mam playlisty ściągnięte na tel ze Spotify, 
nawigacja po utworach działa klawiszami w samochodzie, tyle że mam RMC w C7, przypuszczam, że w MMI B9 będzie to działało tak samo

Opublikowano

Poto zeby mieć lepszą jakość dzwięku, która po BT jest raczej kiepska.  Gdzies czytałem, ze Spotify z telefonu podłączonego przez USB gra znacznie lepiej - ale do tego jak rozumiem musi byc AMI. Nie mówiąc już jeśli chce sie posłuchać np. FLACów

Opublikowano

Niestety nadal nie wiem czy "dokładając" AMI naruszam gwarancję ? Deniro możesz rozwiać moje wątpliwości na ten temat ?

Opublikowano

Nie wiem zapytaj w ASO , ingerencje HW napewno nie będą tolerowane , zmiany SW są nie widoczne

Opublikowano

Deniro , napisałeś ze potrafisz "dołożyć" opcję Audi smartphone interface - proste pytanie czy to jest zmiana tylko SW  ? Jaki jest tego koszt ( moze na PW ?)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

No właśnie brak mi smartfon interface czy jak kupiłem wóz bez tej opcji to już po ptakach? Czy może da się coś zrobić, żeby takową funkcje dołożyć?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

2677.94 + roboczo godzina:P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zerknę zerknę ;)  

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wystarczy tylko wymiana portu/modulu USB. Jest kilka jego wersji w zależności od rynku i daty produkcji( do sprawdzenia w ETCE) Wymagane są również nowe wtyczki i zamiany pinów + kodowanie. Po tym wszystkim bedzie dzialać podświetlanie i ŁADOWANIE USB:) Jak ktoś chce ASI to nie obędzie się bez ASO albo kolegów z forum:)