Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 tdi afn. problem z wkrecaniem na obroty.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem z wkrecaniem na obroty. wyglada to nastepujaco: gdy wciskam delikatnie pedał gazu to obroty dojda do 4tys natomiast jak sie szybko chce wcisnac pedał gazu to obroty dojda do ok 3.2 tys nastepuje szarpniecie i spadaja na 2000. Czy to moze byc wina nastawnika?? filtr paliwa zmieniony i zmieniony oring na zaworku n109. w czym moze byc problem?

Nikt nie pomoże ?
Opublikowano

W zasadzie to rownie dobrze moze turbo przeladowywac i wpadac w awaryjny sprawdz vagiem

Opublikowano

Sprawdz błędy vagiem.

Zrób logi, na pewno ktoś Ci napisze co jest nie tak.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Błędów zadnych nie ma. Auto nie wpada w tryb awaryjny tylko to wyglada tak jakby coś blokowalo dopływ paliwa w pompie jak się szybko doda gazu. Jak się pomału wciska gaz to wchodzi do końca w obroty. Auto jest kumpla. Przyprowadzil do mnie na wymianę chłodnicy, filtrów, oleju, łożyska w kole i parę innych pier**l. Jak zabieral wszystko było dobrze a po jakiś 30 km się to stało

Błędów zadnych nie ma. Auto nie wpada w tryb awaryjny tylko to wyglada tak jakby coś blokowalo dopływ paliwa w pompie jak się szybko doda gazu. Jak się pomału wciska gaz to wchodzi do końca w obroty. Auto jest kumpla. Przyprowadzil do mnie na wymianę chłodnicy, filtrów, oleju, łożyska w kole i parę innych pier**l. Jak zabieral wszystko było dobrze a po jakiś 30 km się to stało

Opublikowano

Wymieniales moze filrt paliwa? Moze lapie lewe powietrze. Profilaktycznie mozesz wymienic ten zaworek i gumki przy filtrze paliwa. Moze gdy nagle dodajesz gazu to zaciaga nagle paliwo i wytwarza podcisniene w ukladzie paliwowym. I zasysa powietrze i silnik dostaje czkawki. A jak stopniowo dodajesz gazu to podcisnienie w ukladzie jest mniejsze i nie ciagnie tyle powietrza i nie dostaje tej czkawki

Opublikowano
  • Autor

Filtr paliwa zmieniałem. Narazie jakoś jeździ autem i ma przyprowadzic we wtorek dopiero. Podlacze auto na krotko bezposrednio z banki aby ominąć filtr paliwa i zbiornik. Wielkie dzięki za wszelkie sugestie.

Opublikowano

stawiam na nastawnik. odlacz jeszcze wtyczke impuslatora przy skrzyni i zobacz co sie bedzie dzialo.

Opublikowano

Poczekajmy najlpierw co bedzie przy podlaczeniu na krotko. Dziwny zbieg okolicznosci zeby przy wymianie filtra paliwa wysral sie nastawnik

Opublikowano

Smok w baku sprawdzic.

Opublikowano
  • Autor

Przyczyną okazał się zaworek n109. Po wymianie dolegliwości ustąpiły.