Madern Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Nadszedł czas i na mnie Model: B7Rocznik: 2005Pochodzenie: USASilnik: 2.0 TFSIHistoria: Lekka stłuczka z przodu po prawej Przebieg aktualny: 200tyś Wyposażenie: -tiptronic -klima automatyczna -elektryczne podgrzewane fotele przednie (pasażera tylko elektryczna regulacja lędźwi) -Concert II -4x el. szyby -tempomat -bixenon (obecnie bez samopoziomu) Co zrobione: Silnik itp: wymiana rozrządu wymiana hałasującego łańcuszka rozrządu wszystkie filtry, oleje, płyny wymiana świec wymiana cewki wymiana pompy paliwa oraz czujnika g410 wymieniona pompa paliwa w zbiorniku (26.09.2016) Wnętrze: montaż zmieniarki Yatour + Bluetooth wyrezanie wejścia AUX odblokowanie pełnego FIS'a przez zmianę przełącznika wycieraczek dezynfekcja klimatyzacji ozonem (14.09.2016) Plany: (wg ważności) wymiana przegubu prawego przedniego założenie samopoziomowania naprawa hałasującego szyberdachu poprawki lakiernicze Radio (myślę nad jakimś niefabrycznym z Androidem na pokładzie) Zderzak przedni S-Line Kierownica z łopatkami Czarna podsufitka oklejenie dekorów, gdyż są "podziubane" zmiana na lusterka chromowane, elektrycznie składane montaż czujnika deszczu/światła C/L Home Licznik S4/RS4 kamera cofania Wszelkie sugestie mile widziane, pozdrawiam Edytowane 27 Września 2016 przez Madern
ilovevag Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Ładna sztuka i powodzenia w modzeniu Podsunąłeś mi kilka rzeczy, które też ogarnę u siebie
Quattro200HP Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Do popychacza pompy paliwa zaglądałeś? Miałes błąd o regulatorze że wymieniłeś g410?
Madern Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Do popychacza pompy paliwa zaglądałeś? Miałes błąd o regulatorze że wymieniłeś g410? Jeszcze nie, błąd jakiś był o ciśnieniu paliwa i wskazywało na ten czujnik ale nadal check sie pali [emoji32]Mimo wymiany całej pompy wysokiego ciśnienia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 18 Września 2016 przez Madern
Quattro200HP Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 Do popychacza pompy paliwa zaglądałeś? Miałes błąd o regulatorze że wymieniłeś g410? Jeszcze nie, błąd jakiś był o ciśnieniu paliwa i wskazywało na ten czujnik ale nadal check sie pali [emoji32]Mimo wymiany całej pompy wysokiego ciśnienia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Sprawdź ten popychacz przy najbliższej okazji, najlepiej od razu zmienić go, kosz 100zł. Co do błędu, też mi się pojawił kilka razy, przewertowałem wszystkie fora w USA o tym błędzie i to norma w 2.0tfsi. Co ciekawe, pojawia się zazwyczaj poniżej 1/4 stanu baku.
Madern Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Opublikowano 9 Listopada 2016 Do popychacza pompy paliwa zaglądałeś? Miałes błąd o regulatorze że wymieniłeś g410? Jeszcze nie, błąd jakiś był o ciśnieniu paliwa i wskazywało na ten czujnik ale nadal check sie pali [emoji32]Mimo wymiany całej pompy wysokiego ciśnienia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Sprawdź ten popychacz przy najbliższej okazji, najlepiej od razu zmienić go, kosz 100zł. Co do błędu, też mi się pojawił kilka razy, przewertowałem wszystkie fora w USA o tym błędzie i to norma w 2.0tfsi. Co ciekawe, pojawia się zazwyczaj poniżej 1/4 stanu baku. Pompa wysokiego ciśnienia zmieniona, błąd nadal był, po różnych pomiarach okazało się ze pompa w baku nie trzyma ciśnienia i po jej wymianę na inna problem znikł Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jarek920 Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 Pompa oleju to podstawa do sprawdzenia lub lepiej wymiana na taką z 1.8 t jak siądzie to silnik tylko za zlom.
Quattro200HP Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 Pompa oleju to podstawa do sprawdzenia lub lepiej wymiana na taką z 1.8 t jak siądzie to silnik tylko za zlom. A podejdzie z 1.8t do 2.0tfsi? Ostatnio czytałem o tym, nie wiem jak można wypuści takie gówniane silniki w budzie Audi. Popychacz, cewki, pompa w baku, pompa oleju, dobrze że chociaż BGB oleju nie bierze.
arek_cccp Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Podejdzie, ja taką mam. Blok 2.0T a 1.8T jest bardzo podobny. Popychacz kosztuje 150zł, zużywa się i tyle to jest pierdoła, cewki tak samo była zresztą akcja serwisowa . Duża wadą tego silnika jest pompa oleju i wałek rozrządu z początkowych lat produkcji z końcówką A bo ta krzywka się deformowała i nagar, który trzeba czyścić co 60tys km czyli co kilka lat także też nie uciążliwe. Ten silnik jest bardzo dobry a dobrze eksploatowany jeździ i jeździ i generuje bardzo dobrze moc korby bokiem nie wychodzą wały nie pękają sprzęgło jest dobre nie pali dużo wtryski nie padają często pompa w baku nie widzę by była problemem, te auta mają po 10lat+ i przebiegi 200+ najczęściej w 1.8T tak samo pompy się wymienia przepływki dvki i inne takie rzeczy po już się zużyły. Niestety nie ma teraz silników bez takich bubli. Patrząc na inne niedociągnięcia to ten silnik wypada bardzo dobrze . Edytowane 11 Listopada 2016 przez arek_cccp
Quattro200HP Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 Podejdzie, ja taką mam. Blok 2.0T a 1.8T jest bardzo podobny. Popychacz kosztuje 150zł, zużywa się i tyle to jest pierdoła, cewki tak samo była zresztą akcja serwisowa . Duża wadą tego silnika jest pompa oleju i wałek rozrządu z początkowych lat produkcji z końcówką A bo ta krzywka się deformowała i nagar, który trzeba czyścić co 60tys km czyli co kilka lat także też nie uciążliwe. Ten silnik jest bardzo dobry a dobrze eksploatowany jeździ i jeździ i generuje bardzo dobrze moc korby bokiem nie wychodzą wały nie pękają sprzęgło jest dobre nie pali dużo wtryski nie padają często pompa w baku nie widzę by była problemem, te auta mają po 10lat+ i przebiegi 200+ najczęściej w 1.8T tak samo pompy się wymienia przepływki dvki i inne takie rzeczy po już się zużyły. Niestety nie ma teraz silników bez takich bubli. Patrząc na inne niedociągnięcia to ten silnik wypada bardzo dobrze . z 1.8t z B7 masz? w jakiej kwocie cała operacja się zamknęła? Ogarnąłem wszystko w aucie na tip top a teraz się dowiedziałem o tej pompie... Jakiej firmy masz popychacz? INA? Ciekawe ile wytrzyma, na razie jakieś 10 tys mam przejechane na popychaczu INA, na wiosne będzie trzeba zajrzeć.
arek_cccp Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Ori aso popychacz. Pompa wraz z olejami robocizna i reszta rzeczy do przekładki to 1900zł. Stara pompę sprzedałem za 1700. Także tylko olej można powiedzieć zapłaciłem. Co do popychacza mysle ze z seryjną pompa hpfp 50tyś powinien wytrzymac bez problemu. U mnie z 20 obstawiam. Teraz sprawdzałem stan po 10tyś i wygląda ok. Nr pompy są w dziale 2.0t i reszta nr śrub etc. Chyba w 1.8t była jedna pompa oleju. Edytowane 12 Listopada 2016 przez arek_cccp
Rekomendowane odpowiedzi