Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż ori subwoofera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W swoim audi nie posiadam subwoofera, chciałbym go zamontować ale nie wiem jak. Czy mógłby ktoś wytłumaczyć jak będzie wyglądać ten montaż oraz jak się ma ten sub z nieoryginalnym radiem od sony?

Przykładowy zestaw:
http://allegro.pl/subwoofer-subofer-wzmacniacz-audi-a4-b7-8e9035223d-i5580474855.html

Słyszałem też, że kratka wentylacyjna trzeszczy jeśli ma się ten sub, może warto było by ją jakoś uszczelnić? Pomoc w zlokalizowaniu jej również była by przydatna :D
Pozdrawiam :)

Opublikowano

Montujesz w tylne prawe nadkole. Zasilanie ciągniesz, potem sygnał z radia włączający antenę żeby włączyć wzmak suba. Z radia wyjściem line out sygnał z muzyką. Jesli nie masz line out to daj znać powiem co zrobić ?

Jak masz trochę pojęcia i lubisz majsterkować to zrobisz coś co konkretniej pompuje niż te plastikowe pudełko ?

Opublikowano

Montujesz w tylne prawe nadkole. Zasilanie ciągniesz, potem sygnał z radia włączający antenę żeby włączyć wzmak suba. Z radia wyjściem line out sygnał z muzyką. Jesli nie masz line out to daj znać powiem co zrobić

Jak masz trochę pojęcia i lubisz majsterkować to zrobisz coś co konkretniej pompuje niż te plastikowe pudełko

co masz na myśli mówiąc o "czymś konkretniej pompującym"?

Opublikowano

O czymś co daje prawdziwy mocny czysty bas, a nie buczenie... ?

Opublikowano

O czymś co daje prawdziwy mocny czysty bas, a nie buczenie...

Mógłbyś zarzucić jakimś przykładem? :D

Opublikowano

Myślałem o wzmaku hifonics 4.1 i np wbudowanym subie w boczek na głośniku powerbass/alpine ?

Opublikowano

Myślałem o wzmaku hifonics 4.1 i np wbudowanym subie w boczek na głośniku powerbass/alpine

da się w ten boczek wsadzić coś innego? Jak ma to wyglądać? Chodzi Ci o wymianę wzmacniacza i samego głośnika w oryginale?