RobertRossa Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 Mam audi od dwóch tygodni tak że w razie błędów proszę o wybaczenie. Problem mój jest taki iż po naciśnięciu pedalu hamulca zapala się kontrolka od wlączonych świateł i klawisz grzania tylnej szyby. Po zapaleniu świateł tylny trzeci stop pali się cały czas kontrolka grzania szyby delikatnie świeci a po naciśnięciu hamulca pali się intensywnie. Nie działa tylna wycieraczka. Ktoś mi powiedział że może to być przyczyna czujnika pedału hamulca. Żarówki są całe czyste styki również na trzecim stopie nie świecą trzy żarówki. Proszę o pomoc.
soulmaster3m Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Problem taki, że musiałem kilka razy przeczytać. Nie na co dzień zdarza się aby spuszczając wodę w klozecie włączało się światło w lodówce. Jedyne co na szybko mogę wymyślić to poszukaj czy gdzieś myszy sobie nie urządziły gniazda i to w kabinie, pod fotelami, szczególnie kanapą i w samym bagażniku. Bo to jak dla mnie za grube zwarcie aby to była tylko woda. A o tym czujniku to kto mówił? Hydraulik? Edytowane 15 Września 2016 przez soulmaster3m
badyl666 Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Witam. Z opisu wynika że połamały i zwarły się kable klapy bagażnika (pod gumową osłoną).
RobertRossa Opublikowano 16 Września 2016 Autor Opublikowano 16 Września 2016 Problem taki, że musiałem kilka razy przeczytać. Nie na co dzień zdarza się aby spuszczając wodę w klozecie włączało się światło w lodówce. Jedyne co na szybko mogę wymyślić to poszukaj czy gdzieś myszy sobie nie urządziły gniazda i to w kabinie, pod fotelami, szczególnie kanapą i w samym bagażniku. Bo to jak dla mnie za grube zwarcie aby to była tylko woda. A o tym czujniku to kto mówił? Hydraulik? Dzieki bardzo za pomoc. Otóż podnioslem tylną kanapę a tam wszystko nówka nie ruszone nie pogryzione. Poruszalem wszystkie kostki i przenioslem sie do bagażnika. Pootwieralem boczki poruszalem kablami wypielem lamy poskładałem i efekt jest taki że nie świeci się trzeci stop przy włączonych światłach ale po naciśnięciu hamulca też się nie świeci. Zostaje natomiast świecąca się kontrolka grzania szyby po naciśnięciu pedalu hamulca. I nadal nie wiem co może być. Pozdrawiam Witam. Z opisu wynika że połamały i zwarły się kable klapy bagażnika (pod gumową osłoną). Rozebrałem gumowe osłony i kable nie ruszone poruszalem nimi i poskladalem . Czy w klapie bagażnika może być jeszcze jakaś przyczyna może gdzieś jest masa przykrecona lub coś podobnego bo wydaje mi się że tam jest gdzieś błąd. Pozdrawiam
badyl666 Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Zobacz czarne złącze 8-stykowe w bagażniku po lewej stronie w jakim jest stanie. Tam powinien być brązowy kabel masy.
soulmaster3m Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Cała wiązka idzie lewym progiem, pod kanapą, wchodzi w lewy boczek, tam jest ta czarna kostka. Dalej kable idą na lampy i na klapę. Na klapę oczywiście idzie grzanie szyby i 3 stop, więc jeśli nic nie było pod kanapą ani w gumach to może przy kostce albo w klapie. Nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Edytowane 17 Września 2016 przez soulmaster3m
Rekomendowane odpowiedzi