Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

H4mm3R S4 Look/RECARO/Heble TTRS 370/330/AccuAir/ROHANA 20X10J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Hammerek sprawdziłem u mnie... Nie nachodzi...:polew:

proponuje zmienić naklejke na tylnej szybie z "Rotiform" na "Ratanstyle" :polew:

Siemian nie upadła Ci czasem na głowę porcelana z tego Twojego butiku w sferze :decayed:

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 286 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

swerze :decayed: może swetrze :polew:

Opublikowano
:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:
Opublikowano

Wy nie jesteście do konca normalni :)

Opublikowano

no co Ty ...:blink:

:sesese:

:rolleyes:

:polew:

Opublikowano

:polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew:no Ty chyba se żarujesz:polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew:

Opublikowano

byłem wczoraj w sferze albo jak wolisz swerze :decayed: i w meblowym zobaczyłem coś takiego... nie wiem czemu jakoś mi się z Twoim autkiem skojarzyło...:polew::polew::polew: no nie wiem czemu... :polew::polew::polew: ...naprawde nie wiem... :polew::polew::polew:

...ale już wiem że materiał na dekory w klerze kupowałeś :grin:

carbon.jpg

Opublikowano
  • Autor

siemian zajmij się czymś pożytecznym, np. popracuj nad swoją wagą, bo jeszcze za chudy jesteś :grin: a nie jakieś pierdy mi tutaj wklejasz, które cieszą tylko Arturka jak mu smska puścisz żeby tu zajrzał :decayed:

Opublikowano

Pracuje pracuje ;-) jak bym jeździł tyle po mechaniorach co Ty to nie miał bym czasu na pielęgnacje mojego brzusia ;-P

i przepraszam bardzo do nikogo smsow nie wysyłam...ratanie:grin:

Opublikowano
:polew::polew::polew: Strefa śmiechu do tego to jest pikuś :grin:
Opublikowano
siemian zajmij się czymś pożytecznym, np. popracuj nad swoją wagą, bo jeszcze za chudy jesteś :grin: a nie jakieś pierdy mi tutaj wklejasz, które cieszą tylko Arturka jak mu smska puścisz żeby tu zajrzał :decayed:

1) tak :good: są rzeczy ,które mnie bawią :) jak czytam te Wasze "odbite, podkręcone piłki"

2) wysyła pw bądź maila ;)

3) jeśli pisze/wkleja coś naprawdę fajnego to dzwoni ;):decayed:

4) sms'a raz wysłał Andrzejowi i ...................ten kupił B8......:decayed:...podejrzewam więc.........,że..... mi nie wyśle ::grin: ....aczkolwiek niczego dziś nie można być pewnym :wink::decayed:

5) co do gratów w aucie...sam wiesz ,że zawsze mówiłem ...grunt ,że właścicielowi sie podoba.......nigdy, nikomu nie wytykając tego co robi :wink:....

6) sam zrobiłem nieraz partyzantkę i o tym bardzo dobrze wiem ....i nie tylko ja o tym wiem :polew: no ale sie przecież nie potne z tego powodu .....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hammer jak obszywales galke automata, to okleili ci na nowo guzik? Czy zostali po staremu? Bo ja teraz obszywalem galke i guzik mi 2x wciaglo i troche jest poniszcozny od roznych dziwnych narzedzi ktorymi probowalem go wyciagnac:). I sie zastanawiam czy obszywaja tak maly element bo jakis material skoropodobny moze to i nawet skora na nim jest.

Opublikowano
  • Autor

Ja kupiłem pikowaną gałkę, tego guzika bym nie oklejał skórą :whistling:

Opublikowano

no ja mam obszyte ta perforowana skora ale ten guzik mnie irytuje bo jest poniszczony i szukam pomyslu jak tu go upiekszyc:)

Opublikowano
Pomaluj go :wink:

:good:

dokładnie....nie będzie pogrubiony to będzie elastyczny przy zmienianiu przełożenia

Opublikowano
  • Autor

Mały update w temacie... żel mi się zrobiło że siemian wymienił, to postanowiłem nie być gorszy :decayed: a tak poważnie zerwało mi śrubę mocującą napinacz paska rozrządu (podobno to wada fabryczna w tych silnikach), a że remontów mam już dość, zakupiłem nowy silnik.

Wybór jest spory ale padło na silnik DI-D z Mitsubishi Grandis 2008r o kodzie BSY. Nowy silnik ma przebieg 68tysi i chyba jest to prawdziwy przebieg, bo pracuje dużo ciszej, pali lepiej i jest bardziej dynamiczny.

Foty z aukcji

l5oj.jpg

92l2.jpg

Oczywiście przełożyłem pompę z 1.9TDI, bo ten silnik miał już wałki wyrównoważające. Po wymianie silnika przyszedł czas na jego odpalenie, o dziwo pojawił się problem, tak jakby coś dusiło silnik, dopiero po podniesieniu auta i ustawieniu lewarka zmiany biegów w pozycji N udało się odpalić auto ale kręciły się koła... Po rozmowie z Bart-S'em doszliśmy do wniosku że trzeba zrzucić skrzynię.

Po jej otwarciu i oględzinach okazało się że skrzynia jest uszkodzona i remont jest nie opłacalny. To szukamy skrzynię... trochę tego jest i nie wiadomo na co się trafi, ale udało się.

8ln4.jpg

00fb.jpg

Skrzynia pochodzi z Audi A6 07r. 2.7TDI, podobno ma tylko 71tysi przebiegu. Oczywiście przed montażem została otwarta żeby sprawdzić jej faktyczny stan i wymienić podstawowe uszczelniacze, filtr oleju i ustawić sprzęgło. Skrzynia jest w bdb stanie, nic jej nie dolega. Na dodatek posiada już łańcuch nowego typu i wałek z zębatką posiadającą zabezpieczenie przed ukręceniem przez wysoki moment obrotowy. Krótko mówiąc skrzynia jest mocniejsza. Pierwsze co zauważyłem, to szybsza reakcja na gaz, brak wibracji na światłach przy wciśniętym pedale hamulca i prawie w ogóle nie czuć zmian ciśnienia w skrzyni jak zmieniam położenie lewarka np z R na D.

Dzięki za profi montaż dla Piotrka, djim'a, Pawła od skrzyń i Bartka za cenne rady :wink:

Opublikowano

Dzisiaj słyszałem pracę nowej jednostki powiem, że naprawdę jest cicho :thumbup1:

Opublikowano

KseroBoy :polew:

A powaznie Tomek autko odmlodzone potężnie. BRAVO. Chciałbym u siebie silnik z prsebiegiem 70kkm.