Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

H4mm3R S4 Look/RECARO/Heble TTRS 370/330/AccuAir/ROHANA 20X10J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Hammerek porpostu tak zazdrościł mi wymiany silnika że podobno przez tydzień myślał co by tu wykręcić w silniku żeby wyglądało naturalnie... A jako że jest ambitny i chciał być jeszcze lepszy to i skrzynie też załatwił... (tak naprawde to przypomniał sobie że ja skrzynie rok temu też już wymieniałem :decayed: ) Widzisz Hammerek mówiłem Ci że wsypanie kilograma cukru do multitronika to dobry pomysł :decayed:

siemianku na Twoje dobre rady zawsze można liczyć :decayed:

---------- Post dopisany at 09:47 ---------- Poprzedni post napisany at 09:46 ----------

no może i nie codzienna... ale co miał zrobić... pohlastać się i walnąc wózkiem o sosenke...? zepsuło się to się wymienia... ot tyle... Zawsze trzeba być przygotowanym na takie rzeczy...

Siemian, nie wiem co bierzesz... ale nie odstawiaj tego :polew::polew::polew:

Już mu tak nie schlebiaj, bo się do Twojego wątku przeniesie :grin::grin::grin:

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 285,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Hammerek porpostu tak zazdrościł mi wymiany silnika że podobno przez tydzień myślał co by tu wykręcić w silniku żeby wyglądało naturalnie... A jako że jest ambitny i chciał być jeszcze lepszy to i skrzynie też załatwił... (tak naprawde to przypomniał sobie że ja skrzynie rok temu też już wymieniałem :decayed: ) Widzisz Hammerek mówiłem Ci że wsypanie kilograma cukru do multitronika to dobry pomysł :decayed:

siemianku na Twoje dobre rady zawsze można liczyć :decayed:

---------- Post dopisany at 09:47 ---------- Poprzedni post napisany at 09:46 ----------

no może i nie codzienna... ale co miał zrobić... pohlastać się i walnąc wózkiem o sosenke...? zepsuło się to się wymienia... ot tyle... Zawsze trzeba być przygotowanym na takie rzeczy...

Siemian, nie wiem co bierzesz... ale nie odstawiaj tego :polew::polew::polew:

Już mu tak nie schlebiaj, bo się do Twojego wątku przeniesie :grin::grin::grin:

w sumie przyda się tam nieco ruchu bo od jakiegoś czasu cisza w nim jest :decayed: Pierwszy post jaki by napisał, to na bank była by wycena nowych hebli do mnie :grin:

Opublikowano

widziałem słyszałem :wink: kultura pracy tego silnika wydaje sie dużo lepsza i co ważne dużo ciszej chodzi ten silniczek :wink: jeszcze nie dawno hamera było słychać 100 m od chaty :decayed: wczoraj wjechoł na plac i nikt nie wiedział że gościa mamy na placu :wink::naughty: ale najważniejsze że hamer teraz odżył było widać że jest przygnębiony że audiczki nie ma :whistling: a wczoraj banan od ucha do ucha jak za sterami siedział :decayed: niech służy hamerek teraz autko bez przygód :whistling::whistling::thumbup1:

Opublikowano
jeszcze nie dawno hamera było słychać 100 m od chaty :decayed: wczoraj wjechoł na plac i nikt nie wiedział że gościa mamy na placu :wink:

...cycu mylisz auta.....to mojego AKN'a było zawsze słychać jak zjeżdżałem z głównej do Ciebie na Spacerową :wink::decayed:

Opublikowano
  • Autor
jeszcze nie dawno hamera było słychać 100 m od chaty :decayed: wczoraj wjechoł na plac i nikt nie wiedział że gościa mamy na placu :wink:

...cycu mylisz auta.....to mojego AKN'a było zawsze słychać jak zjeżdżałem z głównej do Ciebie na Spacerową :wink::decayed:

Andrzeja trochę ułańska fantazja poniosła :decayed:

Opublikowano

Te stado szerszeni zawsze i wszędzie słychać ....mnie też czeka wymiana esploatacyjna .................

...:polew:

Opublikowano

:decayed: ciebie panie ginekolog słychać jak smerfa odpalasz pod szpitalym :doh::doh:

Opublikowano
:grin::grin::grin:....jasne ....chyba jak próbuje na pych :decayed:
Opublikowano
Mały update w temacie... żel mi się zrobiło że siemian wymienił, to postanowiłem nie być gorszy :decayed: a tak poważnie zerwało mi śrubę mocującą napinacz paska rozrządu (podobno to wada fabryczna w tych silnikach), a że remontów mam już dość, zakupiłem nowy silnik.

Wybór jest spory ale padło na silnik DI-D z Mitsubishi Grandis 2008r o kodzie BSY. Nowy silnik ma przebieg 68tysi i chyba jest to prawdziwy przebieg, bo pracuje dużo ciszej, pali lepiej i jest bardziej dynamiczny.

Foty z aukcji

http://img689.imageshack.us/img689/9576/l5oj.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/3801/92l2.jpg

Oczywiście przełożyłem pompę z 1.9TDI, bo ten silnik miał już wałki wyrównoważające. Po wymianie silnika przyszedł czas na jego odpalenie, o dziwo pojawił się problem, tak jakby coś dusiło silnik, dopiero po podniesieniu auta i ustawieniu lewarka zmiany biegów w pozycji N udało się odpalić auto ale kręciły się koła... Po rozmowie z Bart-S'em doszliśmy do wniosku że trzeba zrzucić skrzynię.

Po jej otwarciu i oględzinach okazało się że skrzynia jest uszkodzona i remont jest nie opłacalny. To szukamy skrzynię... trochę tego jest i nie wiadomo na co się trafi, ale udało się.

http://img28.imageshack.us/img28/4995/8ln4.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/5291/00fb.jpg

Skrzynia pochodzi z Audi A6 07r. 2.7TDI, podobno ma tylko 71tysi przebiegu. Oczywiście przed montażem została otwarta żeby sprawdzić jej faktyczny stan i wymienić podstawowe uszczelniacze, filtr oleju i ustawić sprzęgło. Skrzynia jest w bdb stanie, nic jej nie dolega. Na dodatek posiada już łańcuch nowego typu i wałek z zębatką posiadającą zabezpieczenie przed ukręceniem przez wysoki moment obrotowy. Krótko mówiąc skrzynia jest mocniejsza. Pierwsze co zauważyłem, to szybsza reakcja na gaz, brak wibracji na światłach przy wciśniętym pedale hamulca i prawie w ogóle nie czuć zmian ciśnienia w skrzyni jak zmieniam położenie lewarka np z R na D.

Dzięki za profi montaż dla Piotrka, djim'a, Pawła od skrzyń i Bartka za cenne rady :wink:

A na mnie żona sie wydziera jak chcę wymienić żarówki w halogenach :facepalm::grin::grin:

Najważniejsze że autko wróciło do formy i to wydaję mi się lepszej formy :naughty:

PS. Trzeba będzie na żywo sprawdzić czy rzeczywiście tak to cicho chodzi :wink:

Opublikowano

no i pięknie Tomuś, żeś to wszystko ogarnął...nic tylko pogratulować:wink:

Opublikowano

fajnie teraz klekoce motorownia :wink:

Opublikowano

Tomek jak się sprawują ledy na d*pie? Zarzuć jakimś zdjęciem jak to pali :wink:

Opublikowano
  • Autor

Które ledy? Z tablicy rej. czy ledy z A6?

Opublikowano

oj Panowie ale takie rzeczy to na PW... nie każdy ma ochote widzieć tyłek hammera obwiązany paskami ledowymi jak choinka... :facepalm:

rozumiem że to w ramach bądzmy bardziej widoczni na drodze :decayed:

Opublikowano
:decayed::decayed::decayed:
Opublikowano
Siemiana robisz się niesmaczny :facepalm::decayed:

albo zazdrości :decayed:

Opublikowano

Mówię o lampach z tyłu. Czy już nie masz? :decayed:

Siemian :polew:

Opublikowano
  • Autor
Mówię o lampach z tyłu. Czy już nie masz? :decayed:

Siemian :polew:

Mam cały czas, świecą jak w A6 :wink:

sam31601280x768.jpg

Opublikowano

O takie zdjęcie chodziło. Jak w dzień to się sprawuje?