Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

H4mm3R S4 Look/RECARO/Heble TTRS 370/330/AccuAir/ROHANA 20X10J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tomek ma BLB, a nie BPW :wink:

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 285,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

na samym początku współpracy z BLB trzeba było mu podziękować za współpracę:doh:

zapodać z małym przebiegiem ulepszone BKD lub BSY z mitsu :thumbup1:

BLB sprzedać i prawdopodobnie prawie na zero byś wyszedł i jedynie co by Cię interesowało to paliwo i filtry:wink:

cała zabawy z BLB imbusik, wałki, głowica, pompki to pudrowanie syfa:kwasny:

ale Tomek rozumiem, że już poczyniłeś wcześniej jakieś kroki aby Ci służył więc żal teraz myśleć o drugiej motorowni

Opublikowano

Kurde kazdy silnik praktycznie ma swoje za uszami. Ja tam uwazam ze w BLB kwestia 3k i auto sluzy dlugo dlugo...

mialem BLB, za 2k z nowa pompa oleju zrobilem imbusik, za ok. 1K turbo i auto smigalo na mocnym programie az milo, teraz Boseron drze dalej furmanke i tez nic sie nie dzieje...

nie ma juz silnikow nie zniszczalnych. czy to 3.0 TDI czy 2.0 tfsi czy 3.2fsi kazdy cos ma... trzeba sie z tym pogodzic, zrobic co trzeba, dbac i jezdzic...

Opublikowano

KERCZI - 2k to znaczy 2 tysiace? :)

Opublikowano

tak :)

Opublikowano

chcialem sie tylko upewnic, a tak pozatym jest gdzies na forum temat z opisem silnikow? bo ja mam bpw i sam nie wiem czy to dobry silnik. odpukac w niemalowane chodzi jak tralala :)

Opublikowano

BPW to taki rozwiercony 1,9

sorki Tomek za spam w temacie :wink:

Opublikowano
Tomek ma BLB, a nie BPW :wink:

faktycznie :doh:

Opublikowano

Nie do końca to taki rozwiercony 1,9. BPW to taki BLB z główną z AVF.

Wysłane z mojego MT27i

Opublikowano
  • Autor

Mój BLB już jest wykastrowany (niema wałków wyrównoważających) + EGR zaślepiony... W grudniu 2011 poleciało mi 12 zębów na pasku rozrządu (pasek miał 80kkm jakiś podwójnie wzmacniany z Gates'a) na początku ja i mechanik myśleliśmy że to pompa tandem, ale po zamianie pompy na inną silnik dalej nie odpalał... potem dopiero zauważyliśmy pasek. Po wymianie rozrządu silnik odpalił i nic nie wskazywało żeby było coś nie tak, poza problemami z odpalaniem na zimnym, które latem ustąpiły. Od tamtej pory zrobiłem 60kkm, wymieniłem turbo + korekta i wtedy zaczęło się pogarszać odpalanie na zimnym, dymienie i ostatnio zauważyłem ubywanie płynu chłodniczego.

No to głowica w górę i okazało się... że są uszkodzone dwa końcówki popychaczy zaworów, głowica jest popękana na pierwszym cylindrze. Po dokładniejszych oględzinach wyszło, że 6 zaworów są lekko krzywe, choć tutaj zawory są grubości patyczka do uszu i dużo nie trzeba żeby je skrzywić..

Pompki oddałem do regeneracji, bo już mają 350kkm nalatane i niema bata żeby dobrze ciśnienie trzymały.

Opublikowano
Kurde kazdy silnik praktycznie ma swoje za uszami. Ja tam uwazam ze w BLB kwestia 3k i auto sluzy dlugo dlugo...

mialem BLB, za 2k z nowa pompa oleju zrobilem imbusik, za ok. 1K turbo i auto smigalo na mocnym programie az milo, teraz Boseron drze dalej furmanke i tez nic sie nie dzieje...

nie ma juz silnikow nie zniszczalnych. czy to 3.0 TDI czy 2.0 tfsi czy 3.2fsi kazdy cos ma... trzeba sie z tym pogodzic, zrobic co trzeba, dbac i jezdzic...

dokłądnie tak. Chociaż ja tam uważam że BLB jest niezniszczalny tylko trzeba go traktować jak starą k...we :decayed::decayed::decayed: Luuuubi to :grin::grin::grin:

Opublikowano

New info :

Audi uruchomione :wink:

Opublikowano
  • Autor
New info :

Audi uruchomione :wink:

To fajnie tylko ja juz w kanał leje :wink:

Opublikowano

A w ogóle znalazłbyś auto w tym śniegu :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ale ten tył fajnie wygląda :kox: no i dźwięk na żywo :slina: mało to już ropniaka przypomina :thumbup1:

Opublikowano

a co? przedziurawił wydech??? ;)

Opublikowano

czyli normalnie brzmi...

Opublikowano
:decayed: pewnie tak