dawid9028 Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Witam, problem polega na tym że czasami po wyłączeniu świateł zapalone zostaje światło ostatnio było to przednie lewe postojowe teraz nie chciało zgasnąć tylne prawe. Czasami pomaga krótka przejażdżka, jednak nie zawsze i wtedy pozostaje mi odpiąć akumulator, dodam że po ponownym podłączeniu nadal światło się świec. Co może być przyczyną? spotkał się ktoś z czymś takim?
adrian_pt Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Na pewno nie są włączone światła pozycyjne lewe/prawe poprzez manetkę kierunkowskazów?
Fido Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Wtedy by świeciły stronami czyli przód i tył. Miałem napisać to samo ale z opisu autora to nie wynika.
adrian_pt Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Tylko to mi do głowy przyszło. Nie wiem - może jakieś zwarcie się robi... Kompletnie nie mam innych pomysłów.
dawid9028 Opublikowano 25 Września 2016 Autor Opublikowano 25 Września 2016 no na pewno nie są włączone manetką, dziwna sprawa. Jest może w tym aucie jakiś osobny moduł sterujący oświetleniem?
KoD1K Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Sprawdź manetkę. Czasem jak zostawię na kierunku to wlasnie światło mi swieci ale nie zawsze
adrian242424 Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Miałem podobnie, zamykam auto, a tu świeci cały czas lewy przedni kierunkowskaz, odłączyłem aku, przestało, po 2 dniach to samo tylko, że odłączenie już nic nie dawało (po podpięciu aku zapalał się odrazu). Okazało się, że zalany miałem moduł centralnej elektroniki, znajduje się on pod kierownicą w okolicy bezpieczników, wylałem z niego szklankę wody, spowodowane było to tym, że jak ktoś wcześniej montował gaz, ułamał spinkę z pokrywy kompa na podszybiu i wlewała się woda Na szczęście w moim przypadku wystarczyło wysuszenie i wymycie w benzynie ekstrakcyjnej i działa do dzisiaj.
Rekomendowane odpowiedzi