wojtexmen Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Witam, niedawno nabyłem auto z radiem Sony Mex-bt3600U, od początku grały tylko przednie drzwi. Byłem pewien, że problem tkwi tylko w ustawieniu balansu głośników (wiadomo potencjalny kupiec zawsze pobawi się radiem a nie wiadomo ilu ich było przede mną). Nie mogąc znaleźć szybko tych ustawień stwierdziłem, że to błahostka i na spokojnie ustawię to sobie w domu. Niestety tak nie jest, po wyśrodkowaniu wszystkich głośników grają tylko przednie drzwi i głośnik pod przednią szybą, co ciekawe po przestawieniu balansu w lewo zaczynają odzywać się tylne drzwi i subwoofer, w prawo bez zmian. Przy balansie 5/10 w lewo mam wrażenie, że wszystkie głośniki grają jednakowo głośno oprócz przednich drzwi od kierowcy. Głośniki w tych drzwiach nigdy się nie odezwały ale po sprawdzeniu jakąś baterią i kawałkami przewodu w kostce słychać chrząkanie więc z głośnikiem jest wszystko w porządku. Radio było sprawdzane w innym samochodzie i wszystko było w porządku a radio z tamtego auta w tym i sytuacja się powtórzyła, grają tylko przednie drzwi od pasażera i pod przednią szybą. Auto nie posiada żadnego sygnowanego systemu nagłośnienia, a przynajmniej niema żadnych emblematów chyba, że 9 głośników + subwoofer to już o jakimś świadczy. Poniżej dodaję zdjęcia wzmacniacza i przejściówki do radia. Co ciekawe po wybalansowaniu w lewo gdy nie grają tylko przednie drzwi od kierowcy i podłączeniu telefonu przez bluetooth sytuacja wraca automatycznie do pierwotnego stanu http://ifotos.pl/zobacz/IMG201610_arrapns.jpg Edytowane 3 Października 2016 przez wojtexmen
Łukasz Nowicki Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 1. wygląda na to że ta śmieszna przejściówka zamiast wyprowadzić z radia sygnał rear ( tył) prawy i lewy bierze sygnał przód prawy i przekazuje go na wzmacniacz tył jako i lewy i prawy tył. ? 2. Audi bardzo ciekawie rozwiązało przekazanie sygnału w oryginalnym radiu do wzmaka, w radiu oryginalnym jest sygnał wyjściowy do wzmaka jest wzmocniony kilka razy i jak wchodzi do tego wzmaka z tyłu to sam wzmacniacz w środku elektronika obniża te kilka razy poziom sygnału. == przez co po podłączeniu nieoryginalnego radia i nawet zastosowaniu przejściówki żeby jakiś sygnał poszedł na tył głośniki grają ciszej niż te z przodu. Ja przy radiu nieoryginalnym przód normalnie podłączony, a tył wyprowadziłem z tego radia sygnał subwoofer prawy/lewy na wzmacniacz tył i przerobiłem wzmacniacz by nie obniżał poziomu sygnału, wiadomo oprócz tego standardowo zasilanie i sygnał remote on. Zaznaczam że wzmacniacz oryginalny, a myślę że tył gra lepiej niż przy oryginalnym radiu Audi Również masz taką opcje bo widze że w radiu masz gniazda RCA zwane cinch te czarne od suba są.
Rekomendowane odpowiedzi