pyra111 Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Witam temat na luzie, jak sprawdzacie poziom oleju w silniku? Najlepiej to robic z rana czy na ciepłym silniku po odczekaniu kwadransu? Bo pomiary się różnią i juz chyba troche zgłupiałem :)Na zimę chce zalać świeży olej od dzika valvoline tylko jaki bedzie dobry do awx? Edytowane 18 Października 2016 przez pyra111
TomOskroba Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) ja sprawdzam na rozgrzanym silniku, odczekuję 15 minut po zgaszeniu silnika i sprawdzam olej. testowałem wiele metod i tak okazała się najbardziej prawidłowa. Tyle że ja mam benzynkę Edytowane 19 Października 2016 przez TomOskroba
.Pablo. Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Bez znaczenia kiedy sprawdzasz rano czy jak ciepły. Różnica w stanie oleju bardzo mała wiec jak się mieści między min a max jest ok
cabanmat Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Jedna i druga metoda słuszna... pewnie po nocy jest większy stan ?? Tutaj masz temat olejowy http://a4-klub.pl/index.php?/topic/9150-all-tdi-jaki-olej-do-tdi/page-562 Musisz szukać oleju z normą VW 505.01 Edytowane 19 Października 2016 przez cabanmat
Rekomendowane odpowiedzi