Jump to content
IGNORED

Co warto sprawdzic przez łącze ???

dirty8
 Share

Recommended Posts

Witam , w tej chwili wracam od magika, bylem tam w celu sprawdzenia ewentualnych błędów i skasowania 2 inspekcji . Przy okazji chcialem odrazu sprawdzic cisnienie turbawki i zrobić logi, jednak magik okazal sie tylko krzykaczem ( odrazu krzyczal stówkę za usługę) a co do pomiarów stwierdził ze potrzebuje sie przygotowac i bedzie mogl mi pomoc dopiero jutro rano

W takim razie chcę dobrze spożytkować wydaną stówkę i zajać magikowi troche wiecej niż 5 min . Podpowiedzcie o co go moge jeszcze pomeczyc o co pytac i co sprawdzic

\DZIEKI

No to napewno przepływomierz i ciśnienie doładowania (od turbawki), powiedz mu, żeby zrobił dokładne logi i przeanalizował je z tobą na spokojnie. Oczywiście wrzuć je na forum :)

Oczywiście wrzuć je na forum :)

właśnie, weź wydruki/pliki czy co tam będzie.

Dodatkowo oprócz tego co hack pisze, może warto sprawdzić przygotowanie mieszanki i sondę lambda

Panowie co jest grane ??? Magik stwierdził ze przez noc nic madrego nie wyczytał i nie pomoze mi bo nie wie jak !!!

Próbując jeszcze sie chyba desperacko ratować , kazał otworzyc maske po czym stwierdził ze ciśnienie turbo mozna zmierzyc tylko czysto mechanicznie przy pomocy nanometru.

Jednak ja pewny swego podjechałem ulice dalej do elektromechanika i tu znow zonk !!!

Na słowo "logi" zareagował tak... :rolleyes: a co do turbawki stwierdził ze tez sie nie da !!!

Jaja jakies normalnie

:twisted: :evil::rolleyes: :redface: :bicz: :confused: :eek: :a4fan:

dirty8, zmień magika :lol:

Przyjedź do nas do Lublina CTV ci wszystko sprawdzi :lol::lol: zrobisz sobie wycieczke przez całą Polskę :wink:

Serdeczne dzieki za zaproszenie , ja rowniez zapraszam klubowiczow na wyspe , wynajmyjemy z mamuśka pokoje 500m od morza , dla klubowiczów oczywiscie super znizki:)

Acha nie zapomnijcie laptopa :rotfl:

albo źle usłyszałeś, albo ten majster naprawdę noga jest...

i jedno i drugie...

dirty8, zmień magika

Pojechałem w drugie miejsce , tu z kolei :cytuje :"do pomiaru ciśnienia turbo potrzebny jest specjalny przyrząd, i innym wypadku pomiary nie bedą precyzyjne"

:eek: i poszedlem sobie

ale masz specjalistów w tym Świnoujściu :frown: , odłóż kilka groszy i kup "starego" laptopa + kabelek i będziesz sam sobie diagnozował auto na wszystkie sposoby :)

żaden "mechanik" nie będzie robił z Ciebie osła

ale masz specjalistów w tym Świnoujściu , odłóż kilka groszy i kup "starego" laptopa + kabelek i będziesz sam sobie diagnozował auto na wszystkie sposoby :)

żaden "mechanik" nie będzie robił z Ciebie osła

zdecydowanie popieram ten pomysl