STANIV Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Stoje przed wyborem radia 2DIN , zależy mi na jakości dźwięku , ładnym interfejsie i żeby radio nie przypominało RNSE czyli cały ekran dotykowy , w przyszłości kamerka cofania najlepiej żeby nie był to chińczyk i kompatybilność z Iphonem Budżet: 1200max (lepiej mniej niż więcej) Narazie nastawiony jestem na radio : Kenwood DDX4016BT http://allegro.pl/kenwood-ddx4016bt-2din-dvd-usb-bluetooth-menu-w-pl-i6206813040.html# Co mi sie podoba ? Rozbudowany procesor DSP:13-pasmowy korektor audioTime Alignment - Ustawianie odległości od głośników (niesamowity wpływ na scenę dźwiękową i jakość dźwięku)Filtr dolnoprzepustowy LPFFiltr górnoprzepustowy HPF3 pary wyjść RCA 4V (przód / tył / subwoofer)Funkcja LoudnessSterowanie subwooferemDekoder Dolby DigitalMożliwość podłączenia kamery cofania oraz dodatkowych monitorówDla kamery cofania radio wyświetla linie pomocnicze ułatwiające parkowanie tyłem Jakieś propozycje ? Edytowane 30 Października 2016 przez STANIV
BeyerBrown Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Największy wpływ na jakość dźwięku (przy danych głośnikach) ma wyprowadzenie wszystkich sygnałów audio z radia poprzez wyjścia LINIOWE do zewnętrznego wzmacniacza (np. tego z systemu BOSE) i całkowite olanie końcówek mocy wbudowanych w radio. Czytaj - nie jaraj się bajerami z procka DSP, rozbudowanym EQ (chyba, że byłby to parametryczny EQ ) i watami/kanał podawanymi w specyfikacji Wtedy nawet chinol zagra przyzwoicie Co do tego Kenwooda to zapomnij o zbliżonym wyglądzie do RNSE - z ramką mocującą nie będzie wyglądał nawet jak jego imitacja. Prędzej jak jakaś zapchajdziura Poza tym wszytkie te bajery które wymieniłeś ma praktycznie każdy chińczyk Jakość? Używam już czwarty rok dalekowschodniego wynalazku i cholera nie chce się zepsuć czy nawet przytrzeć na przyciskach
STANIV Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Największy wpływ na jakość dźwięku (przy danych głośnikach) ma wyprowadzenie wszystkich sygnałów audio z radia poprzez wyjścia LINIOWE do zewnętrznego wzmacniacza (np. tego z systemu BOSE) i całkowite olanie końcówek mocy wbudowanych w radio. Czytaj - nie jaraj się bajerami z procka DSP, rozbudowanym EQ (chyba, że byłby to parametryczny EQ ) i watami/kanał podawanymi w specyfikacji Wtedy nawet chinol zagra przyzwoicie Co do tego Kenwooda to zapomnij o zbliżonym wyglądzie do RNSE - z ramką mocującą nie będzie wyglądał nawet jak jego imitacja. Prędzej jak jakaś zapchajdziura Właśnie chodzi mi żeby nie wyglądało jak RNSE Na przodzie mam woofery+tweetery ze zwrotnicami powerbassa , tył seria i w bagażniku bedzie głośnik blaupunkt ze wzmakiem kenwood kac846 może masz jakieś ciekawe propozycje do rozpatrzenia ? :> może Pioneer AVH-280BT ? http://allegro.pl/pioneer-avh-280bt-radio-2din-dvd-cd-mp3-bluetooth-i6427096351.html albo Pioneer AVH-X5700BT ? http://allegro.pl/pioneer-avh-x5700bt-2din-cd-dvd-usb-bt-uz-fv23-i6578074470.html Edytowane 30 Października 2016 przez STANIV
BeyerBrown Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 To są zbliżone do siebie radia na moje oko, wybór rozbija się o aspekt wizualny moim zdaniem. Jak pisałem - przede wszystkim zewnętrzny wzmak dla wszystkich kanałów, inaczej nawet najlepiej dopasowane zwrotki zbudowane na cewkach powietrznych i kondensatorach polipropylenowych niewiele dadzą. Na Twoim miejscu rozważyłbym montaż nagłośnienia Dynaudio z Golfa 6/7 - o ile się nie mylę to zwrotnice ma tam cyfrowe, wbudowane w zewnętrzny wielokanałowy wzmacniacz. A całość gra lepiej niż przyzwoicie. Gra świetnie jak dla mnie http://allegro.pl/vw-golf-vi-6-naglosnienie-dynaudio-wzmacniacz-i6490068623.html
STANIV Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Niewykluczone , ze bede ciągnął wszystkie kable itp , ale to w przyszłości nagłośnienia nie chce zmieniać , to co mam zadowala w 100% skoro mówisz , ze są wszystkie podobne to wybiorę ładniejsze Szkoda mi zakładać nowych grajków jak te jeszcze nowe teraz mam 1din alpine cde180 i powiem ze wymiata ale kamerki do tego nie podłączę :/ Dzięki za pomoc Edytowane 30 Października 2016 przez STANIV
BeyerBrown Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Tak sądzę. Wybrałbym przede wszystkim radio oparte na Androidzie, ja niestety mam chińczyka opartego jeszcze na WinCE... A moce końcówek mocy wbudowanych w radio mnie nie interesują. Chyba, że dany producent zastosował coś naprawdę extra w sekcji amplifikacji, coś co zajmuje połowę radia na przykład. Ale wtedy by o tym głośno trąbił w folderach reklamowych. Bo 4x50W (MAX...) nie robi na mnie żadnego wrażenia Edytowane 30 Października 2016 przez BeyerBrown
STANIV Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 Mówisz ze radio na androidzie ? A co daje mu przewagę ? Ps. Mam iPhone i chciałbym żeby wszystko działało
BeyerBrown Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Masz wtedy możliwość używania map/nawigacji Google (albo innych, których jest cała masa - polecam Sygic'a). O odtwarzaczach z multum funkcji poprawiających dźwięk czy obraz nie wspomnę... Fajną sprawą jest też zainstalowanie programu Torque + interfejs OBD na Bluetooth (ELM327) i masz dzięki temu na wyświetlaczu radia dodatkowe gajgerki pokazujące pracę silnika https://www.youtube.com/watch?v=z0AiLo0GDI4
STANIV Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 No kolego , przekonałeś mnie w takim razie bede szukał czegoś na androidzie z dotykiem masz moze jakieś propozycje ?
BeyerBrown Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Nie bardzo Im więcej rdzeni, MHz i ramu tym przyjaźniejsza staje się współpraca człowieka z Andkiem Wersja systemu ma tu mniejsze znaczenie, choć minimum to 4.2-4.4 powinno być. Piątka już nowocześnie wygląda a szóstka pod tym wzgl. niewiele się różni.
STANIV Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 Dzięki kolego zaczynam wiec poszukiwania
BeyerBrown Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Dobrze by było gdyby wyświetlacz był z dotykiem pojemnościowym (jak to mają smartfony od wielu lat), bo można jeszcze trafić na wersję z wyświetlaczem oporowym. Choć w przypadku radia nie ma to aż takiego znaczenia, smsów na nim pisać nie będziesz
Rekomendowane odpowiedzi