BartolomeoZmc Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Witam! Mam problem z moimi czterema pierścieniami. Mianowicie, podczas jazdy mam problemy z ładowaniem. Zapala się wykrzyknik, po jakimś czasie wysiada akumulator, światła przygasają zegary po jakims czasie nie działają a po dłuższym czasie nawet już samochód traci moc. Zmieniałem akumulator, więc on nie jest przyczyną. Alternator daje prawidłowe napięcie ładowania. Dzieje się tak gdy pojade w dłuższą trasę ponad 100 km. Dzisiaj też tak mi się zrobiło na szczęście zdążyłem dojechać do celu. Wyłączyłem silnik i nie mogłem już go zapalić, rozrusznik w ogóle nie kręcił. Po jakiejś godzinie spróbowałem znów zapalić i o dziwo udało się. Na początku zapalił się wykrzyknik po czym za chwilę zgasł. I wszystko okej światła się świeciły, silnik ładnie pracował. Zrobiło mi się tak trzy razy. Dodam że mam do wymiany zawór N75. Czy jest możliwe że jest na nim jakieś zwarcie i to powoduje takie świrowanie? Pomóżcie, bo jestem bezradny...
Aby13 Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) podlacz miernik -voltomierz i przejedz sie z nim caly czas obserwujac ladowanie .moze sie zdarzyc tak ze kontrolka ci sie nie bedzie zapalac od ladowania a alternator nie bedzie ladowac .np po nagrzaniu ... zaworek nie ma nic do tego ... Edytowane 30 Października 2016 przez Aby13
k232 Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Panowie, wczoraj u Siebie sprawdzałem akumulator VCDS-em, na włączonym zapłonie pokazywało 12,0 V - 11,9V, gdy włączyłem silnik to pokazywało 14,2V. Coś mi się wydaje, że trochę mało te 12V jak na rozruch.. ? Edytowane 3 Listopada 2016 przez k232
maciucha512 Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Najłatwiej to podjedź do zakładu specjalizującego się w taki rzeczach, altrantor na stół i w pół godziny masz diagnozę. To, że ma prawidłowe napięcie (jakie?) to nie znaczy, że poprawnie ładuje.
Rekomendowane odpowiedzi