Jump to content
IGNORED

ustawienie zegarka analogowego

Recommended Posts

Posted

Mam licznik identyczny jak na zdjęciu. Lewe pokrętło tylko rozjaśnia i przyciemnia podświetlenie. W związku z tym pytanie czy da się w jakiś sposób ustawić zegarek? Chociazby poprzez wymontowanie licznika. Jest od tyłu taka możliwośc?

https://zapodaj.net/621916a3f2076.png.html
Posted (edited)

Spróbuj wyciągnąć delikatnie i przekręcić właśnie to lewe pokrętło.

Edited by Viwaldi
Posted

Chyba lewe, na pewno wyciągasz do siebie i cykady na boki jak pisze poprzednik.

Posted

Instrukcja obsługi pojazdu się kłania.

Posted

Gdy pociągnę lewe, i kręcę w prawo/lewo, zmienia się natężenie podświetlenia, nic więcej. Pytanie jeszcze czy po pociągnięciu pokrętła powinna go cofać do poprzedniej pozycji jakaś sprężynka, czy powinno zostać "wyciągnięte" po puszczeniu?

Posted (edited)

delikatnie pociągasz i rusza zegarek do przodu puszczasz ( wraca na miejsce ) i zegarek się zatrzymuje nic nie kręcisz

Edited by Tom A4
Posted

Jeżeli nie działa ustawianie zegarka to pomysł jest banalny i głupi ale skuteczny. Odłączasz akumulator i podłączasz we właściwej godzinie :D

Posted

delikatnie pociągasz i rusza zegarek do przodu puszczasz ( wraca na miejsce ) i zegarek się zatrzymuje nic nie kręcisz

więc u mnie to nie działa. Pokrętło nie wraca na swoje miejsce, a po pociągnięciu zegarek nie "rusza".

Jeżeli nie działa ustawianie zegarka to pomysł jest banalny i głupi ale skuteczny. Odłączasz akumulator i podłączasz we właściwej godzinie

nie wpadłem na to ale chyba tak będzie najłatwiej;p

Gdyby się ktoś zastanawiał ..pomogło.. :)