Cichyzamosc Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam Mam kilka pytan odnosnie turbo w afn-ie. mianowicie chodzi o to czy sztanga ma chodzic lekko do góry czy ma miec jakis opór, pytam poniewaz chciałem sprawdzic czy nie mam zatartych kierowniczek, w palcach jednak nie mogłem podniesc sztangi do góry wiec uzyłem do tego klucza i podpierajac o obudowe udało mie sie ja poruszyc, zauwazyłem ze chodzi płynnie jednak przy podnoszeniu do góry czuc opór cos jakby sprezyna i słychac z tej gruszki po zdjeciu wezyka cos jakby trzeszczenie. pytam poniewaz nie moge narazie zaobserwowac pracy sztangi po podłączeniu do vag-a poniewaz nie łaczy mi sie z zadnym interfejsem. dodam jeszcze ze podczas pracy silnika gdzy zdejme wezyk to sztanga opada a jak go spowrotem załoze to idzie w góre tylko ze z małym opóznieniem. - czy sztanga ma tak pracowac?? - czy mogła sie uszkodzic ta gruszka co porusza sztanga? Pozdrawiam
seba1-2 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 sztanga gdy ją podciągasz powinna mieć opór bo tam jest sprężyna, a jeśli odepniesz węża od gruszki to sztanga powinna opadać, a jeśli podłączysz powinna iść do góry, czyli raczej u ciebie poprawnie działa
Cichyzamosc Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2008 no to sztange moge wykluczyc, wiec cos innego musi byc przyczyna notlaufu, sprawdze jeszcze n75 chyba bez logów sie nie obedzie , a moze ktos wie co jest przyczyna ze vag nie łaczy mi sie z zadnym modułem??, bo ja juz nie mam pojecia
Wihajster Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 no to sztange moge wykluczyc, bzdura.Wystarczy ze sztanga porusza sie w niepełnym zakresie i tez bedzie przeładowywanie
Cichyzamosc Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2008 a jak to sprawdzic czy sztanga porusza sie w pełnym zakresie?? oczywiscie bez vaga bo mi sie nie chce łączyc
Wihajster Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 a jak to sprawdzic czy sztanga porusza sie w pełnym zakresie?? oczywiscie bez vaga bo mi sie nie chce łączyc musisz logi zrobic
jaro333 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam. Mam też problem z vagiem , interfes działa tylko z polskim vag 2.5 i też nie mogę tego opanować, logi też czekają
Cichyzamosc Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2008 mi sie nawet z polskim vagiem 2.5 nie łączy i nie wiadomo dlaczego natomiast z urzadzeniem do diagnostyki takim profesjonalnym łaczy sie bez problemu, ale nie wiem czy tym da sie logi zrobic, umówiłem sie z kolesiem dopiero po nowym roku:(
cocoo24 Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 podłacze sie pod temat Mój afn jeździ całkiem dobrze, nie moge narzekać, ale wogóle nie jest w nim słyszalne turbo, jak by go nie było, co moze być powodem?
Rekomendowane odpowiedzi