kola76 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam Mam problem do układu chłodzoncego przedostaje mi się olej prosze o jakieś rady i co trzeba zrobić z gury dzięki ;(
Daimos Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Poszła uszczelka pod głowicą. Odkręć korek od zbiornika wyrównawczego i zobacz czy bąbluje podczas pracy silnika.
rademek.b-stok Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 może też padła chłodnica oleju
kola76 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2008 :confused4:sprawdzałem i nie bombluje
nike21 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 bomblowac jak to ktos nazawal nie musi... podjedz do dobrego warsztatu to sprawdza czy z oparami z rozgrzanego plynu ze zbiorniczka nie wydostaja sie spaliny... jednak jesli masz olej w plynie to raczej na pewno poszla uszczelka pod glowica i wcale spalin w plynie byc nie musi... niekoniecznie przedmuchy musza byc miedzy cylindrem a kanalem olejowym czy chlodniczym ale czesto wszystko jest ze soba powiazane...
Rekomendowane odpowiedzi