1pt Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 Po wymianie pęknietego tłoka silnik pracuje mi o wiele głosniej, odczuwam równiez wibracje. Mechanik mówi mi, że to nie możliwe aby hałas silnika się zwiększył. Wymieniona została również uszkodzona poduszka czyli - według niego silnik osadzony jest sztywno - co zwiększyło drżenie nadwozia. - Prosze o info co Wy myślicie na ten temat? Obawiam sie że mechanik nie mówi mi do końca prawdy
czerwony baron Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 jak po wymianie poduszki na nową ,nowa moze przenosić wieksze drgania???????? :eek: przecież wymieniłeś żeby nie przenosiła . wstawił ci odpowiednią poduszke? gumowoolejową? ......... coś kręci
spanky Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 chyba mechniak odwalil jakas fuszerke .... jezeli tego nie bylo przed wymiana to wacaj do niego i niech poprawi robote ....
szogun0 Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 Pytanie podstawowe. Wyważał tłok, porównywał jego masę z pozostałymi? Różnica w masie o 5 gram może spowodować nawet urwanie korby. Sprawdzić korekcję dawek dla poszczególnych cylindrów, może znacząco zmieniła się na tym tłoku kompresja w porównaniu z innymi?
Rekomendowane odpowiedzi