Adamski87 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Witam wszystkich. Założyłem temat bo nie znalazłem nic na forum odnośnie braku wyświetlania przez komputer komunikatów np o niskim poziomie płynu do spryskiwaczy, oleju, braku światła itp. jak do tąd nie byłem pewien czy owe ostrzeżenia faktycznie nie bedą wyswietlane ale teraz wiem na 100%, że moje B7 nie wyświetla ostrzeżeń. Jedyne o czym informuje to o niskim poziomie paliwa. Nawet specjalnie wyjmowałem żarówki, nie uzupełniałem płynu do spryskiwaczy, mimo to w komputerze cisza. Nie wiem co jeszcze więcej napisać ale Audik z 2006go na pewno posiada tą funkcje. Macie jakieś pomysły jak przywrócić te ostrzeżenia do życia?
jaro1768 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Witam wszystkich. Założyłem temat bo nie znalazłem nic na forum odnośnie braku wyświetlania przez komputer komunikatów np o niskim poziomie płynu do spryskiwaczy, oleju, braku światła itp. jak do tąd nie byłem pewien czy owe ostrzeżenia faktycznie nie bedą wyswietlane ale teraz wiem na 100%, że moje B7 nie wyświetla ostrzeżeń. Jedyne o czym informuje to o niskim poziomie paliwa. Nawet specjalnie wyjmowałem żarówki, nie uzupełniałem płynu do spryskiwaczy, mimo to w komputerze cisza. Nie wiem co jeszcze więcej napisać ale Audik z 2006go na pewno posiada tą funkcje. Macie jakieś pomysły jak przywrócić te ostrzeżenia do życia? Sprawdź vcds-em czy nie została wyłączona funkcja ostrzeżeń bo na to mi wygląda.
Adamski87 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 Też myślałem w tym kierunku no ale jak tak to temat dla mnie kończy się na samym początku Nigdy nie bawiłem się w VCDS tak więc jestem zielony w temacie. No więc sprawa wygląda następująco: Nigdy nie używałem VAGa, nie miałem z tym styczności ani nawet nie znam nikogo kto ma kabel, czyli przygodę musze zacząć od początku, mianowicie: kupić kabel. Koszt do B7 średnio 50 funtów (okolo 250 zł) nie jest zbyt tanio i pobrać program, no ale co dalej? Szukałem w googlach jakis odnośników jak mniej więcej wyglądaja te opcje w Vagu no ale odniśnie kontrolek FIS (o ile nie mylę nazwy) nie znalazłem nic. Wiem, że temat VAGa nie jest adekwatny z załozonym tematem ale mam jedno pytanie do zaawansowanych w obsłudze VAG: czy ponowne włączenie kontrolek (jeżeli to jest powodem nie wyświetlania ich) jest w miare proste do zrobienia?
Fido Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) Wiem, że temat VAGa nie jest adekwatny z załozonym tematem ale mam jedno pytanie do zaawansowanych w obsłudze VAG: czy ponowne włączenie kontrolek (jeżeli to jest powodem nie wyświetlania ich) jest w miare proste do zrobienia? Ten temat powinien ci pomóc.(przeważnie pierwszy post) http://a4-klub.pl/index.php?/topic/15479-wymiana-przelacznika-wycieraczek-i-odblokowanie-pelnego-fis/ kupić kabel. Koszt do B7 średnio 50 funtów (okolo 250 zł) nie jest zbyt tanio i pobrać program, no ale co dalej? Można wyrwać już za 200 zł w PL dobry kabel. Co dalej ? Poczytać dział diagnostyczny. Wiem, sporo tam tego ale dla chcącego nic trudnego. Edytowane 10 Listopada 2016 przez Fido
Adamski87 Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Opublikowano 12 Listopada 2016 Muszę jednak wpierw dorwać kabel i program i mieć sprawe przed oczami bo jak czytam to wszystko w teorii to jest jak alfabet Morsa Natomiast w kwestii manetki, wielu ludzi pisze o wymianie na tą z przysiskiem po boku. Sam mam zamontowaną zwykłą manetke bez przycisków no ale chyba do odblokowania samych komunikatow nie potrzeba nic wymieniać?
Fido Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) A jak zamierzasz przełączać w fisie skoro nie masz przycisków na manetce ? Edytowane 12 Listopada 2016 przez Fido
Adamski87 Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) A jak zamierzasz przełączać w fisie skoro nie masz przycisków na manetce ? W sumie interesują mnie tylko ostrzeżenia, a tych opcji z przycisku manetki i tak nigdy nie przełączałem (miałem to w poprzednim Audi) zawsze wyswietlam tylko opcje ile mam mil do przejechania. No ale jesli to konieczne, bede sie rozglądał za manetką. Edytowane 13 Listopada 2016 przez Adamski87
Rekomendowane odpowiedzi