Kowi87 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Wątek ma na celu pokazanie róznic miedzy wersją europejską a USA. Różnice Zewnętrzne - lusterka symetryczne w wersji poliftowej, przedlift - asymetryczne jak w EU - tylna klapa na mała rejestracje w sedanie przed/poliftowym, w avancie tylko wersja poliftowa, przedlift miał taką jak EU - zamek klapy jak w przedlifcie EU - zderzak przedni bez wneki na rejke w przedlifcie, wersja poliftowa USA ma zderzaki z przedlifta, bardziej napompowane. - w przedlifcie nie ma halogenów w zderzaku tak jak w EU, polift ma zmienione kratki i dołożone halogeny(są inne niż w wersji EU FL) - występuje podkładka na zderzaku prostokątna dla rejestracji - reflektory w wersji przedliftowej maja kierunkowskazy z pomarańczowym odblaskiem, w polifcie są lampy zespolone z pomarańczowym odblaskiem, swiatła świecą na wprost, nie jak w EU z przestawieniem soczewki na prawo - tylne lampy maja obrys boczny, maja czerwony kierunek(EU ma pomarańcz) - zaślepka wnęki rejestracji dla przedniego zderzaka S4 Reszta różnic miedzy liftowych jest taka sama jak w EU USA przedlift, wersja avant miała tylną klape taką jak EU EU przedlift Polift USA Polift EU Różnice wewnętrzne - otwieranie tylnej klapy z przycisku w schowku drzwi kierowcy - złącze diagnostyczne pod kierownicą jak w A6 - skóra perforowana na fotelach - klamka schowka pasażera na środku - dekory drewniane niedostępne w wersjach EU - homelink na słoneczku, otwieranie bram garażowych - skalowanie fal radiowych we wszystkich radioodtwarzaczach jest połówkowe, nie da sie tego dostosować do skalowania EU, konieczna wymiana radia - licznik jest w milach Edytowane 6 Listopada 2016 przez Kowi87
Cpt.Ryan Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Kowi, Specu od B5'USA mam polifta USA, ale nie moge spasowac przednich lapm z blotnikiem. Zastanawiam sie, czy polift USA nie mial przedliftowych blotnikow? Mam lampy polift EU, blotnik ori, z migaczem, a nie z logo Audi. Pytanie-moze w usa polift mial błotniki przedlift ale z kierunkowskazem a nie logo audi jak w EU? Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Cpt.Ryan
Trzesio Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 błotniki miały ten sam kształt od 94 do 00r, jedynie przetłoczenie pod kierunki inne
Cpt.Ryan Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Ale kierunki boczne czy te wyciecia na lampy? Moja jest '99, czyli polift a nie idzie tego spasowac z lampami polift EU :/
Trzesio Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) boczne, no i ta blacha trzymająca przy dzielonej lampie lampy liftowe były takie same, więc powinno pasować bez problemu, choć po tylu latach i zapewne kilkunastu zwalaniach zderzaka błotniki mogły się odkształcić Edytowane 14 Czerwca 2017 przez Trzesio
Brzeziak Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 To teraz ja mam pytanie. Bo w USA klapa z tyłu ma ten rowek co leci na wysokości dolnej krawędzi lamp, tak samo jak w EU. A jeśli nie ma tego przetłoczenia to znaczy że to po lift czy po prostu rzeźba?
Cpt.Ryan Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ciekaw jestem, czym charakteryzuje się amerykańska wersja B5 1.8T, gdzie sama literka T jest czerwonawa, i ma nóżkę w kształcie stożka. Czytałem kiedyś na zagranicznych forach o tym, i są to podobno wersje z jakimś usportowionym zawieszeniem i coś jeszcze? Podobno ma 170HP i wrzucona jest K03S? Na różnych forach różnie piszą. Wie ktoś coś więcej na ten temat? Ja mam właśnie taką wersję USA, i szczerze powiedziawszy nigdy nie widziałem na ulicy podobnego oznaczenia w B5.
Rekomendowane odpowiedzi