wiciu1024 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Witam, ostatnio zakupiłem nową kopułkę razem z palcem do audi a4 b5 1.6 silnik ADP. Bez większych problemów udało mi się zdjąć kopułkę i wymienić palec, ale problem pojawia się przy ponownym założeniu kopułki na zatrzaski, bo nie mam specjalnie do niej dobrego dostępu. Próbowałem dostać sie tam przez sciągnięcie zbiornika z płynem chłodniczym, ale dalej ciężko jest założyć zaczepy. Mechanik chciał skasować mnie ponad 100 zł za założenie samej kopułki, a to troszkę za duża cena moim zdaniem, więc sam próbuje pokombinować. Jak mogę ułatwić sobie do niej dostęp, żeby bez problemu ją włożyć?
kaczorvw Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Albo ćwiczyć palce albo zapłacić. Gdybyś od razu pojechał do mechanika zapłaciłbyś 30-50 zł, a tak dopłacasz za "samosie"
Arkom Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Potrzebny długi śrubokręt, pręt płaski, albo delikatna breszka. Metodą dźwigni te zatrzaski fajnie wchodzą. Dostęp słaby żeby palcami to założyć, szczególnie ten zatrzask od strony bloku silnika.
wiciu1024 Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 Dziękuje za pomoc, kopułka założona. Temat do zamknięcia.
KINIAM Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 A tak na zakończenie tematu mógłbyś opisać jak Ci się udało zapiąć kopułkę. A mógłbyś napisać jaką miałeś kopułkę, palec i przewody oraz ile lat lub km wytrzymały ? Co teraz zamontowałeś ? świece też wymieniłeś ? jakie polecasz ?. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi