Jump to content
IGNORED

Termostat BEHR

Recommended Posts

Posted (edited)

cześć, w vagu wyskoczyło mi zwarcie termostatu. Na allegro znalazłem BEHRa za 200zł, gośc ma same pozytywy, kupiłbym w ASO ale ktoś pisał że tam prawie 5 stówek więc dużo :/ Mam tylko jedno pytanie bo na aukcji piszą, że temperatura otwarcia wynosi 100 stopni. Czy to poprawnie ?

Edited by BlackRider
Posted

ja niedawno wymieniałem termostat w moim BFB bo pokazywał błędy na vagu. Kupiłem u "dzika" z forum termostat Behr i działa tak jak oryginał, temperatura na wskaźniku idealnie w połowie.

Do tego na tym behr widćc ślady usuwania fabrycznych oznaczeń Audi więc to jest termostat identyczny z oryginalnym bo to właśnie behr produkuje termostaty to bfb dla audi

Posted

Spokojnie możesz kupować. Ja ponad rok temu wymieniałem na tego behr-a i do dziś żadnych problemów a różnica w cenie jest odczuwalna.

Posted

Behr - jakie konkretnie oznaczenie, TM3100?

On ma otwarcie przy 100 st. C, nie powinno być 93 czy coś mi się źle zapamiętało?

Posted

Wczoraj założyłem Behr do mojego 1.8t AVJ i mega zmiana na + dogrzewa się po 5km przy temperaturze zewnętrznej około 0 stopni. Brat ściągnął mi go z jakiejś hurtowni i kosztował mnie 136zł :banan:

Posted

azure, napisz do dzika on Ci wszystko powie, jaka temp otwarcia, jaka cena itp..

Posted

Behr - jakie konkretnie oznaczenie, TM3100?

On ma otwarcie przy 100 st. C, nie powinno być 93 czy coś mi się źle zapamiętało?

tak te w b6 mają otwarcie przy 100stC

Posted

Również wymieniłem na BEHR kupiłem za 200 w Inter Carsie. Wszystko śmiga na tip top POLECAM!

Posted

Razem z termostatem warto kupić i zmienić:

J-PLUG: 06B103033A

oring na sztywnej rurze: 90365302

Posted

Termostat BEHR jak najbardziej słuszny wybór, w ASO TERMOSTAT KOSZTUJE 420 zł.. i jaka firma ? Firma BEHR tylko że z oznaczeniami VW, Audi.. ten sam termostat po za aso kupiłem za 180 zł