Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Montaż bixenonów skrętnych w miejsce zwykłych bixenonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dzięki oniak właśnie miałem pisać do Ciebieżebyś zainteresował się tym wątkiem bo pamiętałem że u Ciebie są skrętne :wink4:

Opublikowano

alvaro chopie, pisałem Ci że tomeks32 ma to u siebie, przyjechałbyś na spota sam byś oblukał.

Wydali Ci już auto z blacharni ? :decayed:

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p897_Bi-Xenon-Adaptive-Headlights-Retrofit-Audi-A4-B7-8E-8H-Cabrio.html

Tu masz wiązkę, lampy, silniczki z mocowaniem oraz sterownik

Wydaje się, że to wszystko.

Tak jak Alan napisał, warto zainteresować się bordnetzem. Ale wystarczy, że podepniesz się pod kompa u Tomka i sobie spiszesz jaki numer ma, albo oniak Ci prześle numer.

[br]Dopisany: 30 Grudzień 2008, 10:52_________________________________________________

a po ile są takie kurvenlichty na allegro ? :mysli:[br]Dopisany: 30 Grudzień 2008, 10:53_________________________________________________

tu jeszcze temat, ale z niego chyba nic nie wynika (na szybko przejrzałem)

http://www.tyresmoke.net/forum/audi-a4-s4-cabrio/94942-how-retrofit-a4-bi-xenon-adaptive-headlights-3.html

Choć pamietam, że conjamniej dwóch Angoli z tego forum to wyrezało

Opublikowano

Panie Ono, coś tam widziałem ale nie zrobiło to na mnie wrażenia, w każdym razie meneli w rowach nie widziałem :)

Opublikowano
  • Autor

Odezwał się ten co na Spoty przylatuje nawet jak jest w PL :polew: Czytałem że Tomek ma ale Bordnetz mogę się dopiero interesować jak się okaże że wiązki są te same dlatego czekam na wieści od ctv:tongue4::wink4:

Lampy na Allegro widziałem po 2400 zł (z białymi kierunkami) może coś się tam urwie z tego ale najchętniej to bym oddał moje i dopłacił :decayed:

Opublikowano
Odezwał się ten co na Spoty przylatuje nawet jak jest w PL

jestem w PL, byłem na spocie, a Andżeja niet :decayed:

że wiązki są te same

o których wiązkach piszesz ?

Opublikowano
  • Autor

o całej instalacji lamp (a głównie o odcinku między modułem a lampami) chodzi mi o to (piszę już chyba 3 raz :tongue4: ) czy trzeba rezać instalację czy wszystko jest P&P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dlatego czekam na wieści od ctv:tongue4: :wink4

PRRROSZE :kox::polew:

Opublikowano
  • Autor

Alan już jakiś czas temu napisał mi że instalacja się różni więc temat odpuszczam... :disgust:

Opublikowano

Alan już jakiś czas temu napisał mi że instalacja się różni więc temat odpuszczam... :disgust:

gdzie ? na forum czy na PW ?? :gwizdanie: :kox:

Opublikowano
  • Autor

PW :gwizdanie:

Opublikowano

PW :gwizdanie:

100 zeta za info nie chciał ?? :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

no :tongue4:

Opublikowano

no :tongue4:

hehe normalka :wink4::decayed:

Opublikowano
  • Autor

nie no tylko noł :tongue4:

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Mam zamiar coś takiegi u siebie dłubnąć. Ogólnie rzecz ujmując nie ma większej różnicy w robocie przy rezaniu skrętnych czy zwykłych bi-xenonów jeśli robimy wszystko od zera tzn. ori czyli lampy + czujniki zawiesz. + sterownik poziomowania (LWR dla zwykłych -szara obudowa gniazda , AFS dla skrętnych - niebieska obudowa gniazda) temat sprysków pomijam bo do działania poziomowania nie są potrzebne ale wymóg posiadania jest oczywisty.

Jesli chodzi o przeróbkę ze zwykłych bi-xen na skrętne to wystarczy wymienić modul LWR na AFS (wtyczki też są inne) pozmieniać we wtyczce pinologię i zakodować VAG-iem sygnał skrętu lampy biorą po Can-ie od czujnika skrętu dla ESP a sterowanie skrętem realizują przetwornice jak i one przejmują proces sterowania poziomowaniem lamp dlatego na kable od sterownia silniczkiem zwykłych xen. trzeba podać + , - i CAN-H i CAN-L. Żadnych nowych kabli ciągnąć nie trzeba. Przy przeróbce przy lampach trzeba zamienić tylko jeden kabel miejscami (podać z PIN 3 na 14 tj. masę dla modułu skrętu) reszta zostaje po staremu tzn sterowanie żarówkami a kable po silniczku wykorzystujemy do zasilania i szyny CAN.

Opublikowano

:mysli: prawie 1600zł za ten zestaw to trochę dużo moduł AFS na allegro ok 150-250zł (jak się trafi) czujniki poziomowania 100-150zł kable pare złotych piny z wtyczkami max w 100zł się zamknie na pewno więc taki zestaw można skompletować za ok 500zł bez problemu.

A jak się ma już ori xenon (jak u mnie) to koszt jest tylko modułu AFS i wtyczki do niego (13zł) no i oczywiście lamp[br]Dopisany: 10 Styczeń 2011, 00:36_________________________________________________No i mam już zamontowany AFS oczka gonią lewo prawo bardzo widoczny efekt zwłaszcza jak się jedzie krętą drogą i jest całkowicie ciemno. Do zmiany ze zwykłych potrzeba lampy sterownik AFS wtyczkę do niego i nic więcej wszystko da się zrobić na ori wiązce.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Fantomas, masz może nr katalogowy modułu skrętu do a4 b7? Będę wdzięczny :)

Opublikowano

Fantomas, masz może nr katalogowy modułu skrętu do a4 b7? Będę wdzięczny :)

dwa posty wyżej wrclaguna podał link :embarrassed:

np. 4F0907357F

Opublikowano

Fantomas, mam pytanko ponieważ mam bixenony AFS w swoim seacie exeo i w serwisie twierdzą, że drganie tych świateł po jeździe na polskich(dziurawych) drogach to normalka i tak ma być,czy takowe drgania powiedzmy przy jeździe 70km/h w nocy na naszych drogach u ciebie występują??