gilas Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Witam moją A4 kupiłem w listopadzie 2014r. Niestety była trosze uszkodzona ale jako że mam pół rodziny lakierników i zreszta sam jestem to nie był żaden problem :-) Samochód jest z 2006 roku z silnikiem 1.8t BFB 163KM wersja sedan. Długo szukałem sedana 1,8t w manualu aż w końcu się udało i to jeszcze z strasznie małym przebiegiem 48tyś :-)na początku nie wierzyłem w tak niski przebieg ale okazało sie to prawdą. I tak oto zaczęła się moja przygoda ... A4 Zaraz po lakierowaniu Wyposażenie orginał: - Zawieszenie 1BA - BiXenon - Podgrzewane siedzenia przód -Podgrzewana kanapa tył - Fis pełny -Tempomat - Ori Felgi 16" - Pakiet chrom -Dekory szczotkowane alu. -Webasto odpalane z pilota -DRL -Czujniki cofania I parę inny rzeczy Od Strony mechanicznej: - Kompletny rozrząd ponieważ jeszcze oryginał - Filtry, oleje zmiana z castrola na LM 5w40 - Wymiana świec na NGK - Wymiana klocków hamulcowych. - Wszystkie Płyny.. - Akumulator 90 Ah Modyfikacja silnika :-) - Założenie istalacji gazowej Stag 4 Qbox - Wtryski baracuda 130NL - Reduktor ACr01 250KM - Faro 8mm - Chip by Łukasz 13 - Drugi IC z Bexa - Wtryski Bex 320 - Dp - Wywalenie Pompy SAi - Wkładka sportowa K&N Teraz Trochę z zewnątrz - Lampy Led dymione - Spoiler na klapę - Zakup oryginalnych felg aluminiowych 17" - Korekta lakieru wieloetapowa - Przyciemnienie szyb tył - Zmiana postojówek na LED - Zmiana DRL na LED + Rezystor Aktualny wygląd Trochę w środku Tam nic szczególnego się nie zmieniło poza: - Zmiana na kierownicę MF - Dodanie do radia concert 2 zmieniarki cyfrowej Dension 300 Gataway CAN z możliwością wyświetlania utworów na Fisie - Oświetlenie LED w całym środeczku - Detailing środkami ADBL - Pranie tapicerek itd.. - Zmiana Concert2 na RNS-E :-) W Planach: - Pakiet S-line zewnetrzny (listwy juz kupione) - Rozszerzenie multimedialne do RNS-E od kolegi WOSZU - Dodanie tunera TV - Kamerka cofania - Zmiana felg na 18" -Dodanie opcji Coming Home I w dłuższej przyszłości zmiana turbiny na hybrydę Wiadomo ze cały czas się rodzą nowe pomysły ... Tak więc to nie koniec.. Wszystkie zmiany oczywiście nie działy się odrazu tylko powoli etapami ale cały czas do przodu :-) Jest na pewno kilka rzeczy których nie opisałem ale będę aktualizował cały czas ... Edytowane 16 Listopada 2016 przez gilas
makaba Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Ładne auto jednak jasne wnętrze dla mnie jest okropne, szczególnie deska. Bezawaryjności.
TomOskroba Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 skąd ten samochód z takim przebiegiem ? można traktować jak nowy
makaba Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Ledwo dotarty. Czasem trafi się perełka
instruktor83 Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Gratulacje takiego rodzynka! Wiecej zdjęć prosimy
gilas Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Opublikowano 16 Listopada 2016 Samochodzik z niemiec pierwszy właściciel babcia teraz gdzieś koło 70 lat heh udało się naprawdę fotki dodam jak coś znajdę Wysłane z galaxy S5 Ładne auto jednak jasne wnętrze dla mnie jest okropne, szczególnie deska. Bezawaryjności.O takie wnętrze mi chodziło tak owszem trzeba się napracować żeby było jak fabryka ale ja to lubię Wysłane z galaxy S5
makaba Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Nie chodziło mi o to, że jest zniszczone. Po prostu taka kolorystyka mi osobiście nie podchodzi.
gilas Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Opublikowano 16 Listopada 2016 Wysłane z galaxy S5 Wysłane z galaxy S5 Narazie tyle fotek z tel niestety format był i trochę się straciło. .. ale postaram się dodać coś jeszcze Wysłane z galaxy S5 Wysłane z galaxy S5
gto250.3000 Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 Cześć, Ładnie się prezentuje. Napiszesz coś o tych felgach, bo szukam 17 lub 18 na lato? Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
gilas Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Opublikowano 18 Listopada 2016 Felgi to orginal s-line a4 b7 17" ET 45 albo 43 nie pamiętam dokładnie a oponki na nich 225-45-17 myślę że może trzeba zmienić na 18 Wysłane z galaxy S5
Audi sline Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 Hej super 1.8T . Kolor świetny. Gdzie kupiłeś żarówki LED do DRL? Ładnie i mocno świecą.
gilas Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Opublikowano 18 Listopada 2016 Hej super 1.8T . Kolor świetny. Gdzie kupiłeś żarówki LED do DRL? Ładnie i mocno świecą.Led kupiłem na AliExpress Wysłane z galaxy S5
gto250.3000 Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 O to fajnie jak 225 45 17 bo mam też takie w civicu. Ciekawe czy pasują do B8 Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
gilas Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Opublikowano 28 Listopada 2016 No opona napewno :-P ale felgi wątpię ale to już musisz poczytać Wysłane z galaxy S5 Dziś poprawiłem wygląda swojego rns-e ponieważ został juz trochę porysowany przez poprzedniego właściciela opis jest u nas na forum "regeneracja wyświetlacza rns-e " Wysłane z galaxy S5 Dziś udanie dodana kamerka cofania ,teraz tylko czekać na boxa multimedialnego do rns-e :-) Wysłane z galaxy S5
cinkers Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Fajne auto z niespotykanym przebiegiem Silnik daje spokój w użytkowaniu - też mam taki od ponad 2 lat i nic się z nim nie dzieje Jaka moc obecnie jest w aucie? 200PS udało się wyciągnąć?
gilas Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Opublikowano 29 Listopada 2016 Fajne auto z niespotykanym przebiegiem Silnik daje spokój w użytkowaniu - też mam taki od ponad 2 lat i nic się z nim nie dzieje Jaka moc obecnie jest w aucie? 200PS udało się wyciągnąć? Niestety nie był hamowany... ale dwójką z przodu jest możliwa zresztą taki był cel :-) nie wiem na ile wiarygodny jest KPOWER program ale tam po wpisaniu wagi rzeczywistej temperatury itd wyszło 210Wysłane z galaxy S5
cinkers Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Chyba najprosciej byłoby sprawdzić po przeplywie powietrza w logach. Mniej więcej byłoby wiadomo. A precyzja tylko na hamowni i to też roznie to bywa z tym. Zresztą nieważne, ważne żeby auto jechalo. Mi na podobnym setupie wyplulo rowne 200 koni jak u Geegora kiedys sprawdzalismy i do jazdy jako takiej wystarcza. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gilas Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Opublikowano 29 Listopada 2016 Przepływ to nie wszystko akurat są jeszcze inne wytyczne ale napewno pojadę kiedyś sprawdzić! silnik jest w znakomitej kondycji więc nie będzie źle :-) można powiedzieć że się odpycha !!nie to co seria.. a jeszcze jak by dać hybryde jakąś to już Baja by była :-D Wysłane z galaxy S5
Rekomendowane odpowiedzi