Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Automatyczne zerowanie sie wskazań FIS-a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

druga nie zeruje się nigdy i zbiera dane dopóki nie zresetujemy jej ręcznie. Wszystko w temacie.

moze się nie restaruje ale w mojej poprzedniej Audicy ( B6 i czerwony FIS ) dystans przebyty był do jakiejś wartosci 4 tys km ? hmmmm nie pamietam dokładnie :gwizdanie:

Opublikowano

druga nie zeruje się nigdy i zbiera dane dopóki nie zresetujemy jej ręcznie. Wszystko w temacie.

moze się nie restaruje ale w mojej poprzedniej Audicy ( B6 i czerwony FIS ) dystans przebyty był do jakiejś wartosci 4 tys km ? hmmmm nie pamietam dokładnie :gwizdanie:

Instrukcja o tym nie informuje, a ja póki co nie stwierdziłem resetowania się pamięci sumarycznej, czyli stałej.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki Kubeł.

Konkretnie i na temat.Brzmi wiarygodnie...

Kupie chyba instrukcje, bo mam po Germańsku. :>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

guzik u dolu manetki po prawej stronie kierownicy

Opublikowano

licznik kilometrów na drugiej pamięci zatrzymuje się na wartości 9999km. Wiem, bo miałem tak u siebie. Wtedy żeby liczył to trzeba zrestartować. Liczy wtedy od nowa. Pozdrawiam

Opublikowano

no mi tez po dłuższym postoju sie kasuje wszystko z wartości 1

a z wartości 2 zostaje do momentu kuedy sam nie skasuje :)

• 1 rok później...
Opublikowano

licznik kilometrów na drugiej pamięci zatrzymuje się na wartości 9999km. Wiem, bo miałem tak u siebie. Wtedy żeby liczył to trzeba zrestartować. Liczy wtedy od nowa. Pozdrawiam

a jak kasować ten przebieg 9999 (resetem nie działa)

Opublikowano

a jak kasować ten przebieg 9999 (resetem nie działa)

Reset trzeba przytrzymac chwile,zeby skasowac.

Opublikowano
  • Autor

Ale kolega odgrzał kotleta :decayed:

Trzeba przytrzymać dłużej, jakieś 2 sekundy. po krutkim naciśnięciu FIS przeskoczy z pamięci 1 na 2 a po kolejnym naciśnięciu wyłączy sie całkowicie i nie będzie wogóle świecił.

Opublikowano

Trzeba przytrzymać dłużej, jakieś 2 sekundy. po krutkim naciśnięciu FIS przeskoczy z pamięci 1 na 2 a po kolejnym naciśnięciu wyłączy sie całkowicie i nie będzie wogóle świecił.

niekoniecznie, bo przy kolorowym FISie tak nie jest... :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

niekoniecznie, bo przy kolorowym FISie tak nie jest... :gwizdanie: :gwizdanie:

A to nie wiedziałem :embarrassed: myślałem ze skoro jest to w czeronym to i w kolorowym będzie.

Opublikowano

kolorowego nie da się wyłączyć. Taka jest różnica :)

Opublikowano

A nieprawda. W B6 kolorowy FIS da sie wylaczyc, ale jak sie ma RNS-E i uruchomi sie ta funkcje, to nastepnym ekranem po dlugotrwalej pamieci jest kompas. Pokazuje kierunek w ktorym jedziemy literkami NWSE i ponizej ulice badz droge na jakiej sie znajdujemy. A potem jeszcze raz po nacisnieciu RESETU widac CIEMNOSC.... :gwizdanie:

Pozdro

Opublikowano

A nieprawda. W B6 kolorowy FIS da sie wylaczyc, ale jak sie ma RNS-E i uruchomi sie ta funkcje, to nastepnym ekranem po dlugotrwalej pamieci jest kompas. Pokazuje kierunek w ktorym jedziemy literkami NWSE i ponizej ulice badz droge na jakiej sie znajdujemy. A potem jeszcze raz po nacisnieciu RESETU widac CIEMNOSC.... :gwizdanie:

Pozdro

potwierdzam :) przy kolorowym Fisie tez u mnie tak jest

Opublikowano

to gdzie to zakodować? chetnie tak sobie zrobie

Opublikowano

To chyba normalnie jest ustawione fabrycznie i chyba sie nie VAGuje :no:.

Ale Ty pytasz o kodowanie kompasu? To idzie tak:

Na RNS wciskasz NAVI, potem jak Ci sie ukaze ekran od NAVI to wciskasz SETUP pod ekranem i ukazuja Ci sie ustawienia navi. Jak tam wejdziesz, to kompas to jest piata pozycja od gory. Trzeba zrobic ptaszka w kratce i bedziesz mial kompas na FISie. A jak chcesz to daj maila, to wysle Ci zeskanowana przez malika sczegolowa instrukcje RNS( 226 stron :shocked:). Sie chlopak narobil.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

dzięki. Intrukcje od RNSa mam, jak się włacza kompas wiem. Bardziej chodziło mi o to ja ustawic zeby kolorowego FISa dało się wyłączyć. Bardziej z ciekawości. Jak kiedys właczyłem u siebie kompas to po każdym odpaleniu auta się zapalał na fisie[br]Dopisany: 12 Luty 2010, 00:04_________________________________________________a powiedzcie mi czy da się tak ustawić żeby kompas był na fisie ale nie włacał sie przy kazdym odpaleniu auta?

Ja jak mam w RNS-E właczony kompas to za kadym razem pojawia mi sie na fisie i musze resetem go zmieniac na normalne wskazania.

Chciałbym żeby kompas był na fisie ale dopiero po wcisnieciu resetu, a żeby po odpaleniu pojawialy sie normalne wskazania komputera. Da się to ustawić gdzies? Może jakaś adaptacja liczników?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A czy ktoś z kolegów wie dlaczego na kolorowym FISie mam tylko jedno wskazanie ,a nie dwa tzn.brak 1 lub 2 i nie ma ikonki poz.1 lub2.Po naciśnięciu reset ekran gaśnie,a ponownym nacisnięciu pokazuje to co poprzednio tzn.działa tak jakby tylko poz.2?

Opublikowano

A czy ktoś z kolegów wie dlaczego na kolorowym FISie mam tylko jedno wskazanie ,a nie dwa tzn.brak 1 lub 2 i nie ma ikonki poz.1 lub2.Po naciśnięciu reset ekran gaśnie,a ponownym nacisnięciu pokazuje to co poprzednio tzn.działa tak jakby tylko poz.2?

wina kodowania :gwizdanie:

Adres 17 - Instruments

10 - Adaptacja --> kanał 19

Tutaj ustawiamy kodowanie wg swojej konfiguracji.

?xxxx: Illumination Option

0 - Needle and Scala only active at 'Light on"

1 - Needle already active at 'Ignition on'

2 - Scale already active at 'Ignition on'

3 - Scala (2. Map) and Needle at "ignition on" active

x?xxx: Board Computer

0 - only Level 2 (long time memory)

1 - Level 1 and 2

xx?xx: Driver Information System (DIS)

0 - DIS 1

1 - Highline without DIS

2 - DIS 2