e2rd-85 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Witam. Pacjent A4B5 99r. ( ma domykanie szyb z kluczyka, jeśli ma to jakieś znaczenie) (zdjęcie nie moje, poglądowe) Czy po wymianie baterii w kluczyku (oryginalny) trzeba później kodować ten kluczyk czy coś takiego ? Ile tam jest baterii ? W instrukcji kiedyś widziałem że pokazywali że są dwie ale w sieci znalazłem że jedna
Pogromcamocy Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Jedna bateria, dodaje poradnik abyś nie pytał później jak rozebrać pilota Jeśli się rozkoduje to podaję sposób kodowania Jeden kluczyk w stacyjkę przekręcić (mają Ci świecić zegary, tzn zapłon włączony) Wychodzisz, trzaskasz drzwiami, wkładasz kluczyk w zamek (ten który chcesz zakodować) zamykasz kluczykiem samochód Naciskasz na pilocie przycisk (chyba zamykania) - powinien mrugnąć kierunkami o ile ma zakodowane miganie, po upływie 1-2 sek przyciskasz ponownie przycisk (teraz ile razy naciśniesz tyle razy migną kierunki i na tej pozycji w centralce zakoduje się scyzoryk- czyli jeden kluczyk na pozycji 1, a drugi musisz na pozycji 2 - 2x kliknąć).
e2rd-85 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2016 Jedna bateria, dodaje poradnik abyś nie pytał później jak rozebrać pilota Jeśli się rozkoduje to podaję sposób kodowania Jeden kluczyk w stacyjkę przekręcić (mają Ci świecić zegary, tzn zapłon włączony) Wychodzisz, trzaskasz drzwiami, wkładasz kluczyk w zamek (ten który chcesz zakodować) zamykasz kluczykiem samochód Naciskasz na pilocie przycisk (chyba zamykania) - powinien mrugnąć kierunkami o ile ma zakodowane miganie, po upływie 1-2 sek przyciskasz ponownie przycisk (teraz ile razy naciśniesz tyle razy migną kierunki i na tej pozycji w centralce zakoduje się scyzoryk- czyli jeden kluczyk na pozycji 1, a drugi musisz na pozycji 2 - 2x kliknąć). Jednak nie. Dwie baterie CR1620 . Żeby zakodować po wymianie wystarczyło nacisnąć któryś przycisk na kluczyku i w ciągu jednej minuty zamknąć lub otworzyć zamkiem drzwi .
Pogromcamocy Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 A to przepraszam za wprowadzenie w błąd ;p
sendilkem Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 U mnie nic się nie rozkodowało po wymianie. Nie musiałem przekręcać zamka ani nic
skejcikk1 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, sorry za odkopywanie ale mam też problem z pilotem. Otworzyłem pilot żeby przełożyć przywieszkę. Złożyłem ponownie i pilot nie działa. Nie wiem czy dobrze ułożyłem ten metalowy dzyndzelek który przytrzymuje baterie (dwie małe). Próbowałem dokodowac pilot ale żaden sposób nie działa. Czy ktoś może mi podać działający sposób? Okazało się, że źle włożyłem baterie. Wszystko działa już. Zakodowalem kluczyk (30zl w kieszeni) Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez skejcikk1 Problem rozwiązany
Rekomendowane odpowiedzi