Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Ogrzewanie przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio podpatrzyłem u znajomego w nowym focusie że ma podgrzewanie przedniej szyby (podobnie jak na tylniej takie paski co grzeja na szybke zeby sie odmrazala i odparowywała to on ma również na przedniej szybie).. da rade coś takiego zrobić w a4 b5??

Opublikowano

Witam, ostatnio podpatrzyłem u znajomego w nowym focusie że ma podgrzewanie przedniej szyby (podobnie jak na tylniej takie paski co grzeja na szybke zeby sie odmrazala i odparowywała to on ma również na przedniej szybie).. da rade coś takiego zrobić w a4 b5??

ale masz pomysły :cool1:

Opublikowano

Pewnie, że się da.. Musiałbyś znaleźć podgrzewaną przednią szybę do Audi i dorezać sobie resztę.. :naughty:

Od razu nasuwają się dwa pytania:

1) Skąd wziąć taką szybę ?

2) Po co przeznaczać na to czas i środki ?

Można sobie zadać jeszcze kilka pytań :)

Ile razy rocznie skrobię przednią szybę ?

Ile czasu zajmuje podgrzanie przedniej szyby do roztopienia szronu/lodu, a ile ew. oskrobanie ?

Klima/nawiewy i tak w zimie się włącza co by w tyłek było ciepło, a przy tej okazji szyba nam się odmraża i odparowuje - więc czy jest sens ?

Opublikowano

zauwazylem ze kierowcy z LPG maja szczegolnie ulanska fantazje

co ma piernik do wiatraka:)

ciekaw byłem, generalnie fajna sprawa.. fakt często się tej szyby nie skrobie:) więc odpuszczam temat :decayed:

Opublikowano

jak załaczysz ogrzewanie przedniej szyby to tylna nie bedzie grzać :decayed:

wiec bedziesz musiał poczekać jak sie przednia rozgrzeje

Ty bedziesz sie bawił w rozgrzewanie farelki na szybie a ja juz bede juz w pracy :decayed:

oczywiscie to taki żarcik

przednia grzana jest cholernie kosztowna a szybko mozna ja rozwalic

a pozniej bedziesz musiał szukac kolejnej

podgrzewana jest minimalnie słabsza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...