Jakub Sprutta Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witam, mam problem od wtedy, kiedy pojawiły się mrozy, ponieważ na zimnym silniku gdy chcę zmienić bieg i wcisnę sprzęgło słyszę dziwny zgrzytanie z okolic sprzęgła. Problem ustaję wtedy, kiedy silnik nabierze swoją temperaturę. Proszę o pomoc.
zelek2012 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 u mnie podobny problem, tylko po odpaleniu słychać dziwny dzik po wcisnieciu sprzęgła ustaje, puszcze znowu słychać strzelanie, Jak się nagrzeje to tak jak u kolegi wszystko ucicha
Rafak Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Panowie ja też tak mam, prawdopodobnie to początek końca dwumasy.
zelek2012 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Panowie ja też tak mam, prawdopodobnie to początek końca dwumasy. Prawdopodobnie tak, u mnie juz ponad 300 tys przebiegu, a ponoc po tym przebiegu zaczyna się wszystko sypać powoli
Rafak Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Na początku stycznia będę wymieniał, mam nadzieję że wytrzyma do tego czasu
zelek2012 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 ja to jeszcze jak dodam gazu na 1100 obrotów to trzesie budą
Jakub Sprutta Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2016 Czytałem, że to może też być zimny olej w skrzyni biegów i zrobiłem tak, że zanim ruszę to na odpalonym silniku zmienię kilka razy bieg i dźwięk ustaje. A możecie mi napisać jakie są objawy końca sprzęgła i rozrządu?
lunatic Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Rozrzadu poczujesz jak pasek strzeli
Rekomendowane odpowiedzi