Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wskaznik EGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem sie dowiedziec czy jest sens montowac taki wskaznik .Mam awx po programie i w planach dalsze mody .Wiec zamierzam zamontowac wskaznik doladowania to odrazu bym zamontowal ten nie bawil bym sie dwa razy ze slupkiem . A jak niema sensu to zrobil bym slupek na jeden wskaznik .Jakies info gdzie sie wpiac z tym EGT??

Opublikowano

Nie ma sensu, wpiac sie mozesz/musisz w kolektor wydechowy przed turbo na srodku od wyjsc z 4ech cylindrów.

Zamiast słupka proponuje - duzo poreczniejsze miejsce. Wszystkie zegary masz w "kupie", nie ograniczasz widoku grubszym słupkiem oraz masz stare przyzwyczajenia do patrzenia w ta strone bo przeciez od x czasu patrzysz na zegary - jest to bardzo wygodne, pisze z doswiadczenia.

dsc04739mv9.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano

tak z czystej ciekawosci .. gdzie takie obudowy mozna dostac gotowe .. czy to domowa robota ?

Opublikowano

w

tak z czystej ciekawosci .. gdzie takie obudowy mozna dostac gotowe .. czy to domowa robota ?

w USA

Opublikowano

w

w USA

jakis link ... :wink4:

Opublikowano

w

w USA

jakis link ... :wink4:

niestety nie mam :( (a szkoda bo ciekawe rozwiązanie)

Opublikowano

Moze ktos podrzucic jeszcze raz fotke? Bo cos sie nie chce ladowac :confused4:

edit: juz wszystko ok

Opublikowano

Chcialem sie dowiedziec czy jest sens montowac taki wskaznik .Mam awx po programie i w planach dalsze mody .Wiec zamierzam zamontowac wskaznik doladowania to odrazu bym zamontowal ten nie bawil bym sie dwa razy ze slupkiem . A jak niema sensu to zrobil bym slupek na jeden wskaznik .Jakies info gdzie sie wpiac z tym EGT??

Jeśli nie planujesz dużego turbo i sportowego wałka to nie ma potrzeby montazu wskaznika EGT. Dobry tuner wie ile wlac paliwa do komory spalania bez wskaźnika aby nie było za ciepło. Pozdrawiam

Opublikowano

koledzy na e-bay.com szukajcie tych dedykowanych obudów w usa, ja w pasku takie mam VDO i jestem zadowlony :)

Opublikowano
  • Autor

Chciałem sie dowiedzieć czy jest sens montować taki wskaźnik .Mam awx po programie i w planach dalsze mody .Wiec zamierzam zamontowac wskaźnik doladowania to odrazu bym zamontowal ten nie bawil bym sie dwa razy ze slupkiem . A jak niema sensu to zrobil bym slupek na jeden wskaźnik .Jakies info gdzie sie wpiac z tym EGT??

Jeśli nie planujesz dużego turbo i sportowego wałka to nie ma potrzeby montazu wskaznika EGT. Dobry tuner wie ile wlac paliwa do komory spalania bez wskaźnika aby nie było za ciepło. Pozdrawiam

Turbo jest w planach moze BRD albo jakas hybryda zeby 200 PS bylo . Co do walka to chyba sobie odpuszcze . Ciekawe ile PS by z 1.9 wycisną na takiej hybrydce jak twoja :naughty:
Opublikowano

Raz cudem nam się udało w Passacie awx zrobić na turbo od BRD colerze i pompkach Al , nowym sprzęgle 205 ps i 420Nm. Ale to był bardzo mocny egzemplarz w serii. Wydaje mi sie, że na tej hybrydzie przeciętnie 200Ps wyjdzie a co więcej to tylko się cieszyć.