Jakub Benedyk Opublikowano 24 Grudnia 2016 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Witam. Jestem nowy na forum i potrzebuje pomocy. Otóż posiadam Audi a4 b5 1.9tdi 90km. Problemem jest to, że pali powyżej 11-12l\100km. Co troche mnie irytuje. Co może być przyczyną?
Randor Opublikowano 24 Grudnia 2016 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Nie ma na tym forum wróżek. Podłącz kompa i sprawdź czy nie ma błędów. Przyczyn może być bardzo dużo. Sonda, czujnik temperatury, lejące wtryski. Auto nie straciło na mocy? Jeśli sam nie zaczniesz diagnozować nikt Ci nie pomoże.
Jakub Benedyk Opublikowano 25 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2016 Komp byl, czujniki, wszystko ok. Na 90km nie czuć zmiany.
Randor Opublikowano 25 Grudnia 2016 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Nie zaszkodzi raz na jakiś czas wrzucić komplet wtrysków na stół probierczy. Koszt nie jest jakiś ogromny. Bynajmniej w mojej okolicy.
lukirks83 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zdejmuj pokrywę i wtryski oraz wałek rozrządu do sprawdzenia, u mnie wałek i popychacze były już zużyte i palił jak smok, teraz po wymianie bajka spalanie błędów mi nie waliło tylko palił tak jak Tobie
Rekomendowane odpowiedzi