Mnichuu Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, mam problem ze swoim Audi, którego ani ja ani mechanicy nie potrafią rozwiązać od ponad roku...Mianowicie, kiedy temperatura zbliża się do 0 stopni samochód dziwnie pali... Rano przeważnie pali na dotyk, dojeżdżam do pracy, auto postoi kilka godzin i już muszę go długo kręcić aż zaskoczy... Co może być przyczyną? W jednym i drugim przypadku auto stoi na równym terenie, po odpaleniu lekko kopci na biało, ale nie ma tragedii. W ostatnim czasie: - zmieniony akumulator, - wymieniony rozrząd, - wymieniony filt paliwa i powietrza, - robione szczotki przy rozruszniku, - ustawiony kąt wtrysku i dawka paliwa, - wymieniony czujnik temperatury, - na kompie nie ma żadnych błędów, - sprawdzone wszystkie przewody paliwowe (wszystko szczelne), - założony nowy zaworek zwrotny, - kompresja i świece żarowe są ok. Jaka może być przyczyna takiego zachowania samochodu? Jakie byłyby objawy uszkodzenia pompy? Mam okazję kupić za dobre pieniądze, ale czy warto? Ręcę mi powoli opadają, proszę o pomoc... Mam go nagrane jak kręci, ale nie wiem jak to utaj wrzucić ;/ 1,9 TDI, 90km Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Mnichuu
paweu1 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Sprawdzony czujnik temp silnika? Sprawdź po całej nocy w grupie 007 czy wskazania wszystkich trzech czujników jest takie samo. Jaka jest dawka paliwa i dawka startowa? Sprawdź zaworek zwrotny na pompie http://www.fotem.pl/data/mini/male_e26b844958f2e7fb9777c700aac.jpg http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=562737&start=28 Możesz sprawdzić jeszcze ciśnienie wewnętrzne pompy Jak były sprawdzane świece żarowe? Wykręcałeś i podłączałeś pod akumulator? Widziałeś że rozgrzewają się do czerwoności?
Marek24 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Podobny problem miałem w domowym seacie brata i wyszedł nastawnik pompy wtryskowej
Rekomendowane odpowiedzi