Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 2.0 TFSI Quattro S-Tronic Stage3 317KM 413Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiony downpipe 3" ze sportowym katem + IC A6 BiTurbo + Sportowy filtr powietrza + hybryda turbo

Program silnika + program skrzyni w tym przesunięty limiter

7i4eh4e2.jpg

Edytowane przez toja

Opublikowano

Co ogranicza wyższy wynik,turbo czy układ paliwowy ? Bo ja na stage 3 mam 360km ;) w starszej generacji fsi.

Opublikowano

Wszystkie mody na raz?

Też mi hybryda po głowie chodzi, ale fakt coś słaby wynik.

Tuner nic nie wspomniał o sofcie S Tronica?

Będziesz robił jakieś pomiary Race Logic czy innym pudełkiem?

Edit: dopiero teraz zauważyłem, patrząc po obrotach rozumiem że soft skrzyni był robiony?

Edytowane przez komoornik

Opublikowano
  • Autor

Zrobiony był soft stronica. Hamowany na 4 biegu. U niektórych wynik jest podobny. Nie jestem pewien ile Nm powinno przy tej konfiguracji wyjść :/

Podobno ograniczeniem w mocy jest tutaj turbo.

Nie mam racelogica, wiec jak namierzę kogoś z tym to pomierzymy :)

Opublikowano

Co ogranicza wyższy wynik,turbo czy układ paliwowy ? Bo ja na stage 3 mam 360km ;) w starszej generacji fsi.

Ten silnik jest seryjnie doprężony w porównaniu do starszej wersji , generuje przez to wiecej Nm srodkiem ale góry nie ma dobrej , ja mam u siebie k04 tfsi i zrobienie 360 km jest cieżkie bo górą nie chce zapłonów za bardzo przyjmować i uklad palilwowy styka na 350 km a potem trzeba zmienic coś w ukladzie paliwowym ale to już moja tajemnica co :)

Zrobiony był soft stronica. Hamowany na 4 biegu. U niektórych wynik jest podobny. Nie jestem pewien ile Nm powinno przy tej konfiguracji wyjść :/

Podobno ograniczeniem w mocy jest tutaj turbo.

Nie mam racelogica, wiec jak namierzę kogoś z tym to pomierzymy :)

Hybryda hybrydzie nie równa zależy co zostało w niej zmienione , niektórzy zmieniają koło kompresji a inni wrzucają cały srodek z k04 tfsi , to i to jest hybryda ale na jednej zrobisz 310-320 a na drugiej 330-340

Opublikowano

koła kompresji też są różne.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Są różne ale wirniki jak zmienisz to oczywiste ze turbo bedzie miało wiekszy potencjał

Opublikowano
  • Autor

sporo bebechów powymieniali...powinno być z 450 Nm przy tej mocy ?

Opublikowano

Bartpol robił 2 auta na hybrydach swojej produkcji i moce wychodzily 330-340 km i 463, 477 nm i takie same modyfikacje jak u Ciebie dp , ic , i dolot

Opublikowano

Są różne ale wirniki jak zmienisz to oczywiste ze turbo bedzie miało wiekszy potencjał

33302206001CX7comp.kitG.JPG

a co to niby jest ?

Opublikowano

33302206001CX7comp.kitG.JPG

a co to niby jest ?

a z kąd ja mam wiedzieć jaką on ma hybrydę ????? napisałem tylko że różnie ludzie robią hybrydy czytaj uważnie

Opublikowano

a z kąd ja mam wiedzieć jaką on ma hybrydę ????? napisałem tylko że różnie ludzie robią hybrydy czytaj uważnie

czy ja się pytałem o jego hybrydę ? pytam się co jest na zdjęciu skoro według Ciebie wymienia się tylko "wirniki".

Opublikowano

czy ja się pytałem o jego hybrydę ? pytam się co jest na zdjęciu skoro według Ciebie wymienia się tylko "wirniki".

hahaha nie wiem z kąd to wziąłeś że wymienia się tylko same wirniki nic takiego nie pisałem widocznie nie zrozumiałeś o co mi chodziło , pisałeś że są różne koła kompresji i powiedziałem że są ale też zmiana wirników daje kompletną hybrydę, firmy robiące hybrydy zmieniają np samo koło kompresji na wiekszę i to już daje efekt , ale zazwyczaj robią kompleksowo koło kompresji i wirniki

Opublikowano

Są różne ale wirniki

ale zazwyczaj robią kompleksowo koło kompresji i wirniki

komplet to wałek, łożyska, rozwiert i frezowanie muszli, klapa, czasem actuator / sztanga itd. Koła kompresiki są o różnych sprawność w jednym rozmiarze, różne wzory, równe materiały wykonania. Modyfikacja strony ciepłej powoduje laga a do pewnych mocy nie wymaga dotykania.

Opublikowano

Bartpol możecie polecić jeśli chodzi o taką hybrydę?

Opublikowano

ja wszystkie hybrydy robię u perunów i jest ok.

Opublikowano

Są różne ale wirniki

ale zazwyczaj robią kompleksowo koło kompresji i wirniki

komplet to wałek, łożyska, rozwiert i frezowanie muszli, klapa, czasem actuator / sztanga itd. Koła kompresiki są o różnych sprawność w jednym rozmiarze, różne wzory, równe materiały wykonania. Modyfikacja strony ciepłej powoduje laga a do pewnych mocy nie wymaga dotykania.

To oczywiste że zmienia się wałek, łożyska na mocniejsze itd ale co ja tam wiem ,

Komornik napisz do Bartpola , Peruna porównaj ceny i jakie moce obiecują przy takich samych modach i będziesz miał najlepsze porównanie

Opublikowano

pisałeś że są różne koła kompresji i powiedziałem że są ale też zmiana wirników daje kompletną hybrydę

koło + wirników = minimum 3 "wiatraczki" (użyłeś liczby mnogiej), koło kompresji i wirnik kompresora to jedno i to samo, do tego dochodzi wirnik turbiny czyli razem mamy dwa "wiatraczki", gdzie jest trzeci ? logika wypowiedzi poraża.

Wirnik czy też koło turbiny im większe tym ma większego laga, do tego wiele turbin posiada dostatecznie duży wirnik i jego dotykanie nie jest koniecznie, ewentualnie można skorygować wyważenie. Więc nie wchodzi to w skład każdej hybrydy, zazwyczaj tylko tych bardzo mocnych.

Nie dla każdej firmy jest to oczywiste, rozrzut jest na tyle duży że w jednej firmie za daną kwotę zrobisz "komplet" w drugiej tylko koło kompresji a i tu nie każda firma ma dostęp do pewnych wzorów lub w danej chwili może ich nie być na stanie (niektórzy odkładają dla swoich ulubionych klientów). Np do GTB 2260VZ masz dwa koła o takiej samej średnicy o różnej sprawności (szacowna ~10km), do tego mocniejsze jest niesłyszalne, nie ma świstu kompresora.

Mocniejsze daje się tylko łożyska cierne, w innych wymienia się konkretne elementy np kulki a tu też mamy wybór od stopów metali po ceramikę , która niestety ale tania nie jest więc nie jest "oczywiste".

Pamiętaj że dla większości userów hybryda to jest zło bo jakiś mietek w garażu z 3 turbin poskładał jedną. Hybrydy mogą być różne, wiele elementów występuje w różnych wersjach dlatego efekt może być drastycznie różny, używanie zwrotu "kompletna" / "kompleksowo" jest błędne. Każdy robi pod klienta, koniec.

ale co ja tam wiem

mam być szczery czy miły ?

Opublikowano

Pisz pisz chetnie posłucham jeszcze bardzo ciekawych rzeczy ?

Opublikowano

Napisałeś: Hybryda hybrydzie nie równa zależy co zostało w niej zmienione, niektórzy zmieniają koło kompresji a inni wrzucają cały środek z k04 tfsi, to i to jest hybryda ale na jednej zrobisz 310-320 a na drugiej 330-340

... a od kiedy to się da włożyć flaki z k04-64 do IHI???