Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL TDI PD] Wąż "S" Turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

ma ktos moze taki wąż u siebie

numer ori 8e0145834P

4400447315.jpg

4400447315_1.jpg

4400447315_2.jpg

Jak z jego giętoscią?

Druga sprawa, ten produkt jest dla B6 i B7(2,0TDI), ma ktos moze do porównania waż od B5ki i B6ki?

Jak to jest w przypadku B6 i zmiany turbo na BRD, zostawiacie ten ori wąż z B6? Czy tam potrzeba zabiegu jakiegoś?

IMG_0793.jpg

Opublikowano

ostatnio mi ebnął ten wąż :facepalm: w aso mi powiedzieli 880zł za niego.... skonczyło sie na kupnie zamennika za 230zł

Opublikowano
  • Autor

To ten tanszy jest na alegro

Opublikowano

ciekawe jak z jakością tego węża ...kolor ma fajny:grin:

Opublikowano

jak ze spasowaniem tego węża ? ktoś to już praktykował ? dołączam sie do pytania co w przypadku zmiany trubo na tą z BRD lub z 2.0. tdi CR - czy wąż zostaje ten sam czy dokonuje się jakiejś zmiany .

spierdziela mi powietrze z tej rury luźna jest i kupiłem narazie ten zielony oring zobaczymy czy uwikłam się z problemem uciekającego powietrza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kupiłem do swojego taki czerwony zamiennik, niby niemiecki - wytrzymał 2 tyg. Teraz mam nowy z ASO.

Opublikowano

dla mnie te silikonowe węze to lipa ( te tańsze ) dziwnie sie wyginają i odkształcają . najlepsze ori

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Potwierdzam tylko oryginał - reszta to "szajs"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, jak najlatwiej dostac sie do weza od turbo , tego grubego w ksztalcie S ? Podniesc auto na lewarku i pod auto wskoczyc ?

Opublikowano

ja bym nie wchodził pod auto majac je na lewarku z audi ...

Opublikowano

Nie uzywam tego lewarka, woze go w razie czego, ale w garazu mam "zabke" :)

Maly update, zauwazylem ze ten waz nie dolega dokladnie i z jednej strony lekko odstaje ....czy tak ma byc czy ma dobrze przylegac ? Bo na 1 i 2 biegu jak dodaje gazu to swist mam i mokre od oleju tam jest

Opublikowano

Ma być wszystko szczelne [emoji14]

Opublikowano

A jak go odpiac ? Bo bym go odpial i poaptrzyl co mozna zrobic zeby dobrze przylegal

Tylko spinkami jest przypiete czy inaczej ?

Opublikowano

dzisiaj założyłem bodajże GETZ z allegro. potrebowałem na pilnie i kupiłem. Śmieć. raz że kiepsko spasowany - nie chciał wejść w kielich turbo, po podmianie oringu na ten ze starego węża wszedł ale też jakoś tak nie do końca. i strasznie miękki jest. Mam wrażenie że mi na nim turbo dłużej "myśli" ale to może po prostu dystans do chińskich zamienników.

Opublikowano

Spinkę od turbo wysuń 1cm i wysuń węża z turbo, na dole jedna spinka i wąż masz już poza autem

Opublikowano

Hmm a ma ktos jakis patent nd ostajacy z jednej strony waz ? Jakis oring dodatkowy zalozyc ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, chciałbym się podpiąć pod ten temat, ponieważ wąż mam do wymiany, zamówiłem z allegro używany niestety nie pasuje (moja wina nie obejrzałem oryginału w swoim samochodzie przed zakupem), na allegro nic takiego nie znalazłem, w ASO 975zł troche ostudziło mój zapał. Więc pytanie czy ktoś może wie gdzie takie cudo dostać, albo kolega wyżej pisał o jakimś zamienniku. Poniżej zdjęcia.

http://zapodaj.net/503af6746bec7.jpg.html

http://zapodaj.net/e75200c5c288c.jpg.html

Opublikowano

To jest do 2.0 Tdi? bo napewno nie do 1.9 AWX

Opublikowano

1,9 TDI 130 koni

Opublikowano

1,9 TDI 130 koni

Kupowałem wąż i są dwa rodzaje ! z końcówka P,M i AR. Najlepiej rozkodowac nr VIN i wtedy się wszystko wyjaśni jaki masz wąż,. ja kupiłem zamiennik z tej aukcji http://allegro.pl/rura-waz-turbo-audi-a4-b6-8e0145834-ar-1-9-tdi-i5137384331.htmlz końcówką AR i pasował :)

Edytowane przez Jarek882